15 лип. 2021 12:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

174

0

На Вінниччині у зоопритулок привезли оленицю, яка шість років прожила на людському подвір’ї. Відео

На Вінниччині у зоопритулок привезли оленицю, яка шість років прожила на людському подвір’ї. Відео

Ще дитинчам вона прибилася до Надії Морданової. Пасучи корів біля лісу вона помітила знесилене оленятко. Наступного ранку воно прийшло під паркан Надії Яківни. Відчуло по запаху коров’яче молоко, адже було голодне…


На Вінниччині у зоопритулок привезли оленицю, яка шість років прожила на людському подвір’ї. Відео

До притулку для знедолених тварин «Лісова казка», що у селі Хринівка під Іллінцями, передали 6-річну плямисту оленицю. Тварина виросла на подвір’ї родини одного з сіл на Вінниччині. Ще дитинчам прибилася до Надії Морданової. Пасучи корів біля лісу вона помітила знесилене оленятко. Наступного ранку воно прийшло під паркан Надії Яківни. Відчуло по запаху коров’яче молоко, адже було голодне

Про долю Ластуні-Ласуні в ексклюзивному інтерв’ю для Вінниця.info.

«Ластуня-Ласуня, так назвала оленицю Надія Яківна, до нас потрапила буквально кілька днів тому. Її син Микола звернувся до нашого притулку, бо мати вже стала старенька, і глядіти оленицю їй стало важко. А з’явилася вона у цієї жінки шість років тому. Як нам розповіла, якось вона пасла корів, аж раптом до них підбігло маленьке «бембі». Було воно знесилене, напевно, щось сталося з її мамкою. Але тваринка втекла, бо під’їхав автобус, звідти вийшли люди. І для пані Надії стало повною несподіванкою, коли оленятко знову з’явилося біля її подвір’я наступного ранку. Так, як було голодне, відчуло запах коров’ячого молока. Жінка забрало його, відгодовувало з соски. Відтоді так олениця і залишилася у неї жити», - розповідає нам Наталія Матющенко, вона на благодійних засадах створила та доглядає за притулком для знедолених тварин «Лісова казка».

На Вінниччині у зоопритулок привезли оленицю, яка шість років прожила на людському подвір’ї. Відео


Забрати оленицю до притулку, зоорятівників запросили до Оратівського району.

«Коли туди приїхали, Ластунка-Ласунка нас дуже привітно зустріла. Вона дуже лагідна, йде до людей. І любить шоколадні цукерки й інші смаколики. Так, як весь час прожила поміж людей, випускати у дику природу її не можна. Загине. Тому ми й погодилися забрати. У нас в притулку вже є четверо європейських косуль. Когось відкупили, аби їх не вбивали, у когось така сама історія, як і цієї олениці. Люди підібрали. Між собою всі вже подружилися. На всякий випадок, ми першу ніч Ластунку-Ласунку підселили до вольєра, який сіткою відокремлений від косуль. І коли впевнилися, що конфліктів не буде, об’єднали в одну родину», - продовжує пані Наталія.

Притулок «Лісова казка» діє на волонтерських засадах. Грошей за відвідини з людей не беруть. Сюди звозять з різних населених пунктів Вінниччини диких тварин та птахів, які були поранені, чи приречені. По можливості, звірів, після того, як ті оклигають, та їм нічого не буде загрожувати, випускають у природу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео надане притулком для знедолених тварин «Лісова казка».
title