18 січ. 2021 10:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

102

0

На Вінниччині в державну власність повернули дві земельні ділянки вартістю понад 10 мільйонів гривень

На Вінниччині в державну власність повернули дві земельні ділянки вартістю понад 10 мільйонів гривень

Колишній орендар заборгував понад 160 тисяч гривень орендної плати.


На Вінниччині в державну власність повернули дві земельні ділянки вартістю понад 10 мільйонів гривень

На Вінниччині у власність державі повернули дві земельні ділянки загальною площею 81 га та вартістю понад 10 мільйонів гривень. Відомо, що колишній орендар систематично не сплачував орендну плату та заборгував понад 160 тисяч гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, рішенням Господарського суду Вінницької області, залишеним без змін постановою Північно-західного апеляційного господарського суду, задоволено позов прокуратури до одного із фермерських господарств Шаргородського району про розірвання договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, а також їх повернення у власність держави. Підставою для подібного рішення стала систематична несплата користувачем орендної плати за землю.

«Мова йде про дві земельні ділянки загальною площею 81 га та вартістю понад 10 мільйонів гривень, які розташовані на території однієї із сільських рад Шаргородського району. Зазначені земельні ділянки у 2014 році, на підставі наказів Головного управління Держземагентства в області, надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства», – повідомляють в прокуратурі.

Проте, за інформацією відомства, фермер протягом 2016-2019 років систематично порушував свої зобов’язання щодо своєчасності та повноти внесення орендної плати за користування земельними ділянками. В результаті цього утворилася заборгованість з орендної плати на суму понад 160 тисяч гривень.

В січні 2021 року ділянки повернули у власність держави.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що на Вінниччині понад 200 гектарів лісу повернули в комунальну власність.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info