25 жовт. 2022 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

228

0

На Вінниччині в екстреному порядку відключають електроенергію для стабілізації енергосистеми

На Вінниччині в екстреному порядку відключають електроенергію для стабілізації енергосистеми

Це відбуватиметься почергово та без попередження за командою диспетчерів Укренерго


На Вінниччині в екстреному порядку відключають електроенергію для стабілізації енергосистеми

Відсьогодні у Вінницькій області та Вінниці, як і в решті регіонів, аварійно 25 жовтня екстрено відключали електроенергію, аби стабілізувати енергосистему. Це відбувається почергово та без попередження, за командою диспетчерів Укренерго.

Про це повідомили у «Вінницяобленерго».

«Застосовувати дані обмеження нам доводиться екстрено, буквально протягом 10-15-ти хвилин. Тому, на жаль, наших споживачів про відключення електроенергії не було можливим оперативно попередити. Просимо вибачення за певні незручності та поставитися до цього з розумінням, адже в країні війна, ситуація складна і, водночас, повністю контрольована. Дані відключення дозволяють знизити навантаження на електромережі, яке виникає раптово, і дають можливість збалансувати роботу енергосистеми. Наголошую, це не віялові відключення, а аварійні», – роз’яснив ситуацію директор технічний АТ «Вінницяобленерго».

Також енергетики нагадали про необхідність зниження споживання електроенергії в години пік. А саме про те, що свідоме ощадливе споживання електроенергії, особливо у періоди ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00), значно зменшує ризик перевантаження в мережах і застосування обмежень споживачів.

Раніше ми писали, що 25 жовтня в окремих районах Вінниці відключили світло. На гарячій лінії «Цілодобової варти» Вінницької міської ради повідомили, що світла не буде до двох годин з моменту відключення електроенергії. Також зазначили що віялові відключення стались через перевантаження в мережах.

Нагадаємо, Вінницька область серед постраждалих регіонів, де є влучання ворожих ракет в об’єкти критичної інфраструктури.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info