15 квіт. 2020 15:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

172

0

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги

В лабораторії працюють кваліфіковані працівники з досвідом роботи не менше 7-и років


На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги

З початку 2020-го року на Вінниччині працює Лабораторія з контролю якості виробництва, мета якої – здійснення контролю на автошляхах, де проводяться ремонтні роботи. Її основна спеціалізація ‒ випробування дорожньо-будівельних матеріалів та асфальтобетонних сумішей на різні параметри, відповідно до чинних державних стандартів. Діяльність лабораторії забезпечують кваліфіковані працівники з досвідом роботи 7 років.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Лабораторія працює на основі Свідоцтва про атестацію на підтвердження технічної компетентності, при проведенні вимірювань у відповідності до вимог ДСТУ ISO 10012:2005, виданого Державним підприємством «Вінницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Необхідні ж випробування здійснюють на повірених приладах, із занесенням відповідних результатів до журналів проведення випробувань.

Структурний підрозділ оснащений всім необхідним обладнанням для ефективного та професійного контролю за якістю будівельних матеріалів, які застосовуються під час капітального та поточного середнього ремонтів дорожньої інфраструктури Вінницької області.

«Завдяки роботі цієї лабораторії, державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» має можливість на будь-якому етапі контролювати перебіг капітального або поточного середнього ремонту автошляхів, включаючи контроль вмісту асфальтової суміші, основи під дорожнім одягом. Таким чином, ми можемо інструментально доводити якість виконаних робіт підрядниками», ‒ зауважив голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський, ознайомившись з діяльністю лабораторії, створеної ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», 15-го квітня.

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги - фото 2

Одним із етапів контролю якості є випробування зразка асфальтобетонної суміші для перевірки зчеплення між шарами дорожнього одягу та якості використаного будівельного матеріалу. Вимірювальні можливості лабораторії дозволяють визначати наступні показники: фізико-механічні показники асфальтобетону (пористість мінерального кістяка та залишкова пористість, водонасичення, границя міцності при стисканні (за температури 50 °С, 20 і 0 °С), а також коефіцієнт довготривалої водостійкості або коефіцієнт водостійкості за експрес-методом), динамічний модуль пружності, коефіцієнт ущільнення, зерновий склад мінеральної частини асфальтобетонної суміші, орієнтовний вміст в’яжучого тощо.

У разі виявлення порушень технології виконання робіт, підряднику надається припис на призупинення робіт до усунення за власні кошти встановлених недоліків.

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги - фото 3

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги - фото 4

На Вінниччині в лабораторії перевіряють якість асфальту, яким «закатують» дороги - фото 5

Нагадаємо, на Вінниччині достроково закінчили ремонт мосту.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької облдержадміністрації