21 квіт. 2021 10:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

117

0

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів

Сума збитків нині встановлюється


На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів

На Вінниччині правоохоронці викрили схему привласнення лісопродукції службовими особами одного із лісгоспів Вінниччини. Встановлено, що вони розтрачували особливо цінну деревину, а також із заниженням вартості збували її підприємцям. Сума збитків нині встановлюється. Тим часом розслідується кримінальне провадження.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

За словами заступника начальника відділу розслідування особливо-тяжких злочинів слідчого управління ГУНП Владислава Касяна, в ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення матеріалів відводу лісосічного фонду та заниження класу товарної якості, систематично здійснювали розтрату особливо цінної деревини. В подальшому із заниженням вартості збували її фізичним особам-підприємцям. Після проведення відповідних експертиз, призначених в рамках кримінального провадження, буде встановлена сума збитків, завданих державі.

20 квітня слідчі задокументували чергову незаконну вирубку лісу в одному з районів Вінниччини. Автомобіль з незаконно вирізаною лісопродукцією поміщений на арештмайданчик.

У фігурантів злочинної групи проведено чотири обшуки, під час яких вилучені підроблені товаро-транспортні накладні, роздруківки їх реєстру, лісорубні квитки акти огляду заготівлі, бірки на дерева, чорнові записи, грошові кошти.

Слідством розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), за що передбачено до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Розслідування кримінального провадження триває під процесуальним керівництвом прокуратури області.

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів  - фото 2

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів  - фото 3

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів  - фото 4

На Вінниччині вчергове виявили «чорних» лісорубів  - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото поліції Вінниччини