7 лют. 2023 13:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

210

0

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову

Герою мало б виповнитися 45 років


На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову. Сьомого лютого герою мало б виповнитися 45 років, однак 22 жовтня захисник прийняв свій останній бій за незалежність та свободу України. В пам'ять про загиблого у його рідному селі відкрили меморіальну дошку на стіні навчального закладу, де навчався захисник.

Про це повідомляє Калинівська міська рада.

У Сальницьку школу Сергій прийшов у п’ятому класі. Це був розумний, добрий хлопчина із загостреним почуттям справедливості. Таким запам’ятали його друзі, однокласники, вчителі, рідні, побратими, односельці, які зібралися на шкільному подвір’ї, щоб вшанувати пам'ять Героя, який з перших днів повномасштабної війни став на захист рідної землі.

Меморіальну дошку, яку встановили в пам'ять про загиблого Героя, відкрили його донька Валерія та син Матвій. Таїнство освячення меморіальної дошки здійснили капелан нацгвардійцівОрест Шпак та настоятель храму у Сальнику Георгій Дончак.

«Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку на честь Багулова Сергія Миколайовича. Він віддав найдорожче, що є в людини - своє життя. Віддав своє життя за нас, за те, щоб ми й наші діти жили в мирній, квітучій, незалежній Україні. Людина живе на цьому світі доти, поки живе пам'ять про неї. То ж давайте ми будемо постійно згадувати у своїх молитвах, думках Сергія. Щоб він завжди був поруч з нами», - звернувся до присутніх заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький.

Сергій Багулов прожив гідне життя. Був надійною опорою для родини, вірним товаришем для своїх друзів, надійним побратимом та відважним захисником. Наказом командувача Національної Гвардії України молодшому лейтенанту Сергію Багулову присвоїли чергове військове звання лейтенанта (посмертно). Також Сергія Багулова посмертно представлено до державної нагороди – ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову - фото 2

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову - фото 3

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Сергію Багулову - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info