12 лип. 2021 13:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

98

0

На Вінниччині відродять обласну дитячо-юнацьку спортивну школу з футболу «Нива»

На Вінниччині відродять обласну дитячо-юнацьку спортивну школу з футболу «Нива»

Це перший крок для створення на Вінниччині своєрідної «дитячої футбольної академії»


На Вінниччині відродять обласну дитячо-юнацьку спортивну школу з футболу «Нива»

«Вінницькій обласній дитячо-юнацькій спортивній школі Блохіна та Бєланова» повернуть історичну назву – «Нива».

Про це голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляють в управлінні у справах медіа та комунікацій.

- «Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу «Нива» - так називався цей заклад до 2012 року. Так він і має називатися і готувати достойних спортсменів для Вінницького клубу! -переконаний голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. - Обласний бюджет виділяє близько 7 млн грн на рік для фінансування дитячо-юнацької спортивноїшколи з футболу і повернення історичної назви - це перший крок для створення на Вінниччині своєрідної «дитячої футбольної академії», яка виховуватиме перспективних та результативних спортсменів. Відроджуємо Вінницьку «Ниву»!


Відповідний проєкт рішення розробив і подав на засідання комісії Андрій Ковальов, депутат обласної ради і голова постійної комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури. На засіданні комісії депутати одностайно підтримали цей проєкт.

За словами голови Андрія Ковальова, у ФК «Нива» головне завдання нині - повернутися до першої ліги, а в майбутньому – й до вищого дивізіону футболу України.

-Це буде можливим, якщо на Вінниччині будуть якісно та ефективно готувати нову генерацію спортсменів, - зазначає Андрій Ковальов. – І повернення спортивній школі її історичної назви – це прояв своєрідного «футбольного патріотизму» таповаги до клубу «Нива».

Нагадаємо, комунальний заклад «ВО ДЮСШ з футболу Блохіна та Бєланова» створений 3 січня 2012 року шляхом реорганізації Вінницької обласної ДЮСШ «Нива» з футболу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info