19 серп. 2019 17:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

125

0

На Вінниччині водоканал зливав відходи в річку Сільниця

На Вінниччині водоканал зливав відходи в річку Сільниця

Підприємству пред’явлено претензію на суму 11349 грн. для добровільного відшкодування збитків нанесених державі


На Вінниччині водоканал зливав відходи в річку Сільниця

На колективне звернення жителів с. Кинашів щодо забруднення річки Сільниця стічними водами КП «Тульчинводоканал», Державна екологічна інспекція у Вінницькій області провела позапланову перевірку комунального підприємства.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Вінницькій області.

В ході перевірки було встановлено, що стічні води підприємства відводяться у водний об’єкт (р. Сільниця) на підставі дозволу на спеціальне водокористування 25.09.2017р. з терміном дії до 25.09.2020 р. та розробленого проекту нормативів ГДС, у відповідності до вимог ст. 44,49 Водного кодексу України.

Крім того, спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції під час перевірки відібрано проби на скиді стічних вод. Згідно з протоколом вимірювань складу та властивостей проб води, встановлено перевищення концентрації граничнодопустимого скиду забруднюючих речовин у водний об’єкт встановлених у дозволі на спеціальне водокористування.

За невиконані пункти припису, відповідальну особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також підприємству пред’явлено претензію на суму 11349 грн. для добровільного відшкодування збитків нанесених державі внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин.

На Вінниччині водоканал зливав відходи в річку Сільниця

На Вінниччині водоканал зливав відходи в річку Сільниця - фото 2

Вiнниця.info, фото Держекоінспекції у Вінницькій області