6 жовт. 2022 14:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

577

0

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових

Одяг передають лікарням та госпіталям де лікуються захисники


На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військовослужбовців. Він з натуральної тканини, зручний, його можна одягнути при будь-яких видах травм та поранень, навіть на лежачих пацієнтів. Ініціював і зорганізував таку потрібну справу волонтер Сергій Сиваківський.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії, козятинчанин вирішив допомагати нашим військовим. Він разом із своєю командою волонтерів передавав бійцям авто, розгрузки, спальники, сушарки, маскувальні сітки. Згодом побачив, що є велика потреба в спеціальному одязі для поранених.

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових

«Мені подобається займатися волонтерством. Ми повинні дбати про бійців не лише тоді, коли вони на передовій. Я побачив, що важко поранений боєць, який потрапляє в госпіталь лежить без одягу. Якщо він лежить на витяжці ноги чи руки, чи коли встановлюють фіксуючий апарат, дренаж чи гіпсову пов’язку, одягнути звичайні речі не можливо. Ми придумали футболки, штани та труси, які можна одягнути при будь-яких пораненнях, адже коли людина лежача її важко перевернути. Білизна складається з двох деталей і теж саме футболки - розкладаються по плечах, є змійки спереду. Їх легко застібнути. Також ми розробили спортивний костюм, який розкладається повністю з низу до верху. З лівої та правої сторони. Попереду зима. Лежати з пораненням, без одягу може бути холодно. Тому коли бійці будуть відчувати себе більш комфортно – це покращить їх одужання», - розповідає Сергій Сиваківський.

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових  - фото 2

Одяг-трансформер волонтери безкоштовно передавали в центральний військовий госпіталь, Інститут травматології та ортопедії. Пан Сергій, каже замовлень дуже багато.

«Орієнтовна вартість однієї футболки з якісного турецького пікселя з трьома блискавками та роботою обходиться 300 гривень. Трусів – 170 гривень. Тканина в нас натуральна. Обираємо кольори хакі, або звичні для військових. Відшиває одяг наше місцеве ательє Ірини Сербіної. Це нащадки відомого партизана часів Другої Світової війни. Я підказую, яким має бути одяг, шукаю і закуповую тканину, ділюсь які мають бути елементи, а швеї втілюють мій задум. Також спеціально під цей проект я створив благодійний фонд «Паростки добра», адже щоб робити більше одягу – потрібно залучати фінансовий ресурс.

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових  - фото 3

Хмельницькі підприємці нам продають тканину, за прийнятною ціною. Ми придбали рулон тканини і нашиємо певну кількість комплектів», - говорить волонтер.

При наявності усіх необхідних ресурсів та тканини, волонтери за тиждень можуть відшити 100 комплектів футболок та нижньої білизни. Усі, хто бажає допомогти нашим пораненим бійцям отримати одяг-трансформер, може зробити це переказавши кошти на благодійний фонд Сергія Сиваківського. Посилання на сторінку фондуТУТ.

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових  - фото 4

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових  - фото 5

На Вінниччині волонтери шиють спеціальний одяг-трансформер для поранених військових  - фото 6


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Сергія Сиваківського

title