16 груд. 2021 09:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

171

0

На Вінниччині вполювали рекордну кількість вовків

На Вінниччині вполювали рекордну кількість вовків

А в Крижополі за добутого вовка встановили винагороду - одну тисячу гривень


На Вінниччині вполювали рекордну кількість вовків

Протягом цього року на Вінниччині фіксують рекордну кількість вовків, які добули мисливці у лісах області. Загальна кількість – 26 хижаків. Як повідомляють у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, вилов та відстріл цих тварин – вимушена міра.

«Адже збільшення кількості лисиць та вовків відповідно зменшує кількість диких тварин у лісах та загрожує поширенням сказу. Саме тому потрібно штучно регулювати популяції цих хижаків. На вовків влаштовують спеціальні полювання, коли випадає сніг. Прослідкувати їх можна за слідами на снігу. Якщо слід не вийшов за межі ділянки, її обвішують стрічкою з яскраво-помаранчевими прапорцями. Вовк боїться цього кольору, тому не перестрибне перепони та виявиться у пастці. Вовки часто мігрують на великі відстані», - зауважують у лісництві.

Найбільше добули сіроманців у колишньому Бершадському районі.

«У цьому році у Крижопільському та Тульчинському лісництвах преміювали мисливців патронами за добутих лисів. А в Крижополі за добутого вовка ще й встановили винагороду - одну тисячу гривень», - коментують у пресслужбі Вінницького ОУЛМГ.

Там також підрахували, лисиць в області протягом року їх добуто 2784 одиниць.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.