15 жовт. 2020 12:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

41

0

На Вінниччині встановлять рекорд України по висадці дерев

На Вінниччині встановлять рекорд України по висадці дерев

Висадять близько 160 тисяч дерев


На Вінниччині встановлять рекорд України по висадці дерев

17 жовтня на Вінниччиніпланують встановити рекорд Україниза кількістювисаджених дерев за одну добу. 17 жовтня Вінниччина готова взяти участь у загальнодержавній екологічній акції «Озеленення України» з осіннього висаджування 1 мільйона дерев. У цей день лісівники Вінниччини висадять понад 100 тисяч дерев. А також 60 тисяч висадять вінничани, які планують взяти участь с акції.

Про це повідомляють у Вінницькій ОДА.

«В акції беруть участь всі державні підприємства лісового господарства Вінниччини, 50 учнівських лісництв, які діють на базі держлісгоспів, ветерани лісового господарства, оргкомітет Благодійної організації «Озеленення України» у Вінницькій області, волонтери, екоактивісти. Територіальні громади, органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування долучаються до озеленення вулиць, територій шкіл, дитячих садків, створення парків, скверів, алей», - йдеться у повідомлені.

Через глобальне потепління в лісах почали висаджувати більш витривалі породи дерев.

«Ми маємо розуміти, що клімат змінюється, зона степу у зв’язку з глобальним потеплінням розширюється. Але завдяки праці лісівників Вінниччина не буде пустелею. Адже ми думаємо і робимо на крок уперед. І вже зараз вводимо більш посухостійкі іцінні лісові породи (горіх чорний, гікорі, модрина). Це все залишиться для наших нащадків», - пояснює начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар.

до благородної справи садіння лісу і, зокрема, до участі в акції може долучитися кожен. За довідками звертайтеся до обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) за телефоном «гарячої лінії» – 0432-61-17-42 або за телефонами 097-968-42-28; 098-220-72-57, прес-службаВінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info