1 серп. 2022 12:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

164

0

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину

Вчитель інформатики удосконалює свої лежачі електротрайки


На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину

На Вінниччині винахідник трьохколісного електротрайку удосконалив свій винахід. Відтепер, його ноу- хау має більш ефективну енерговіддачу. Дальність поїздок зрозсла вдівічі, а саме до 70 – 80 кілометрів за годину. Михайло Девдера розповів кореспонденту Вінниця.info про свій незвичний велосипед.

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину

«Загалом в мене є 6 трайків: три дитячих і три дорослих. Новий останній трайк пройшов ще дві модифікації. Тепер у нього покращена геометрія передньої підвіски, для задньої підвіски використаний амортизатор від мопеда. Це позитивно вплинуло на комфорт та стабільність трайка на нерівностях.

Також збільшені ротори дискових гальм, встановлено галмівні машинки з більш широкою площею контактів гальмівної поверхні. В незначній мірі опустив положення педалей та сидіння, замінив невеликий багажник на більш місткий та міцний. Замінив задній «стоп-сигнал», додав денні ходові вогні «ангельські очі». Замінив акумулятор: замість чотирьох важких і неефективних свинцевих акумуляторів, встановив 16 елементів LiFePO4, які мають ємність 20 Ah при тих же 48 V. Маса нової батареї зменшилася вдвічі, а ємність та ефективна енерговіддача зросла», - описує технічні характеристики винахідник Михайло Девдера.

За його словами, завдяки поведеним маніпуляціям із вдосконалення, вдалося досягати більшої швидкості руху та дальності поїздок. Покращився комфорт та безпека, а ще він не вибагливий у догляді.

«Догляд за електротрайком нічим не відрізняється від догляду за електровелосипедом: ті ж регулювання гальм, змащування ланцюга, зарядка акумулятора. Мій ровер вже наїздив близько 300 кілометрів. Незначні недоліки конструкції, що я виявив в ході перших виїздів я усунув: доповнив електросистеми поворотниками, ближнім і дальнім світлом фар, звуковим сигналом, встановив козирок. В планах робота над повноцінною кабіною зі скловолокна.

Пан Михайло також планує використати свої електротрайки в благодійному проекті. А саме організує велопрокат, щоб зібрати кошти для потреб ЗСУ.

«Я є волонтером громадської організації «Відродження ЮА» і ми плануємо організувати прокат моїх лежачих велосипедів для збору коштів на підтримку ЗСУ. Таких трайків не має ні в кого в світі. Їздити на них потрібно в лежачому положенні, а це менше зусиль - менша втома. Тому ми от запланували на 12 серпня провести таку одноденну акцію, що проходитиме паралельно із якимось благодійним ярмарком чи концертом. Запрошуємо усіх бажаючих», - говорить Михайло Девдера.

Нагадаємо, 5 серпня 2021 року Вінниця.info повідомляли: на Вінниччині 38-річний Михайло Девдера з села Качківка Ямпільської ОТГ на Вінниччині - вдень вчитель інформатики у місцевій школі. Коли ж повертається додому, створює велосипедні дива. В знаки далось навчання на «трудовика» у педагогічному виші, а також гени. З-під руки пана Михайла виїхали у світ чимало роверів унікальних: конструкції, оснащення та призначення. Був серед них навіть велосипед для поїздок з хлопчиком, що має ДЦП.

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину  - фото 2

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину  - фото 3

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину  - фото 4

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину  - фото 5

На Вінниччині винахідник сконструював свій шостий електротрайк, який розганяється до 50 кілометрів за годину  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Михайла Девдери