1 квіт. 2020 16:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

39

0

На Вінниччині винесли майже 5700 приписів за недотримання «карантинних заходів»

На Вінниччині винесли майже 5700 приписів за недотримання «карантинних заходів»

З них понад 400 - за неповний тиждень


На Вінниччині винесли майже 5700 приписів за недотримання «карантинних заходів»

Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують перевірку ринків, продовольчих магазинів та магазинів побутової техніки на предмет дотримання протиепідемічних заходів через загрозу поширення коронавірусу. Не всі підприємці досі оцінили ризик хвороби і не забезпечили свої торгові точки засобами дезінфекції, а працівників – засобами індивідуального захисту. В результаті співробітники служби менш ніж за тиждень винесли понад 400 приписів через недотримання «карантинних заходів». Відтак, станом на 1 квітня в області виявили 5692 порушення.

Про це повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

На сьогодні співробітники служби провели 3097 перевірок закладів громадського харчування, ринків, продовольчих магазинів та магазинів з товарами для побуту. В ході моніторингу були встановлені випадки недотримання протиепідемічних заходів: в окремих закладах відсутні засоби для обробки рук відвідувачів та дезінфікуючі засоби для проведення дезінфекції приміщень, а засоби індивідуального захисту наявні не у всіх співробітників. За результатами проведених обстежень керівникам вищезгаданих закладів вручили 5692 приписи з основними профілактичними та протиепідемічними заходами, обов’язковими до виконання в період епідеміологічного ускладнення.

Варто зазначити, що у випадках злісного ухиляння від виконання протиепідемічних заходів інформуються органи Національної поліції для складання адміністративного протоколу. Сума штрафу для фізичних осіб становить від 17 до 34 тисяч гривень, для юридичних - до 170 тисяч гривень.

В Головному управлінні повідомляють також, що на виконання Рішення Ради Національної безпеки та оборони співробітники ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилили нагляд за об’єктами водопостачання. Фахівці управління спільно з представниками органів місцевого самоврядування провели 199 перевірок об’єктів водопостачання.

«Для лабораторного дослідження відбираються проби питної води, за результатами досліджених проб можна зробити висновок, що вода подається гарантованої якості», ‒ йдеться в повідомленні служби.

На Вінниччині винесли майже 5700 приписів за недотримання «карантинних заходів»

Нагадаємо, станом на 26 березня в області виявили 5278 порушень протиепідемічних заходів.

Вінниця.info, фото – Держпродспоживслужби