8 груд. 2021 16:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

144

0

На Вінниччині виставили на аукціон пам’ятку архітектури

На Вінниччині виставили на аукціон пам’ятку архітектури

Стартова ціна 14,3 млн гривень


На Вінниччині виставили на аукціон пам’ятку архітектури

Будівлі санаторію «Гірський» у селі Бронниця Могилів-Подільського району виставили на приватизацію. Санаторій функціонував з 1924 року. Він був створений на місці колишнього палацу фельдмаршала Вітгенштейна.

Зараз тут розруха. Проте незмінною прикрасою санаторію залишається його локація. Об'єкт розташований на пагорбі над Дністром, з якого відкриваються неймовірні краєвиди ріку і сусідню Молдову.

Будівлі колишнього санаторію, в тому числі лікувальні і спальні корпуси, бювет, санітарний блок, літній кінотеатр, ґанки і прибудови – виставлені на приватизацію.

Загальна площа нерухомості складає понад 5 тисяч кв м.

Онлайн-аукціон має відбутися 10 січня, а стартова ціна об'єкту – 14 364 200 грн.

Також, враховуючи, що санаторій «Гірський» – пам’ятка архітектури місцевого значення, покупець буде зобов’язаний укласти охоронні договори.

На Вінниччині виставили на аукціон пам’ятку архітектури

Історія маєтку

Маєток належав людині на ім’я Людвиг Адольф Петер Фюрст цу Зайн-Вітгенштейн-Берлебург-Людвигсбург. Але, зазвичай, його так не називали, адже переїхавши із Німеччини у Росію воєначальник перехрестився в Петра Християновича Вітгенштейна.

Це був фельдмаршал імперії. У 1812 році він керував окремою бригадою і здобув кілька перемог над французами. У 1813 році він вже керував російсько-пруською армією під час великого наступу, а у 1828-1829 роках – він керівник російської армії в російсько-турецькій війні. Князь та один із найбагатших в імперії олігархів. Маєтків у нього було кілька десятків, і маєток у Бронниці був ледь не рядовим.

Від палацу Вітгенштейну залишилось небагато - висока башту, яка, колись, виконувала декоративні функції.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з сайту ukrainaincognita