12 берез. 2020 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

118

0

На Вінниччині виявили «чорних» лісорубів

На Вінниччині виявили «чорних» лісорубів

За весь час своєї діяльності вони зрубали 211 дубів


На Вінниччині виявили «чорних» лісорубів

Співробітники Державної екологічної інспекції на лісосмузі в Немирівському районі виявили групу людей, які нелегально спилювали дуби. Під час затримання правопорушники вчинили опір працівникам екоінспекції та з місця злочину втекли. В процесі досудового розслідування слідчі встановили, що «чорні» лісоруби протягом тривалого періоду зрубали 211 дубів, заподіявши збитків державі на суму понад 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Під час обшуку за місцем, де могли переховуватись підозрювані, правоохоронці вилучили автомобіль, на якому порушники втекли з місця події, та засоби зв’язку і знаряддя, що були використані під час вчинення злочину. Також затримали одного з підозрюваних, якому в подальшому суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі понад 1 млн грн. Решту підозрюваних осіб оголошено в розшук.

Загалом про підозру за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду) та ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України оголосили чотирьом особам.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.

На Вінниччині виявили «чорних» лісорубів

На Вінниччині виявили «чорних» лісорубів  - фото 2

Вінниця.info, фото – прокуратури