20 серп. 2019 17:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

9

0

На Вінниччині з першого вересня відкриють три дитсадочки

На Вінниччині з першого вересня відкриють три дитсадочки

У Вінницькій області дошкільною освітою охоплено понад 55,7 тисяч дітей


На Вінниччині з першого вересня відкриють три дитсадочки

У Вінницькій області дошкільною освітою охоплено понад 55,7 тисяч дітей. У 2018 році утворено 466 додаткових місць, а в 2019 році передбачено додатково створити 545 місць.

Про це заявив директор Департаменту освіти і науки у Вінницькій ОДА Володимир Буняк на звітній конференції педагогічних працівників області, – повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Аналізуючи стан загальної середньої освіти, Володимир Буняк акцентував увагу на малокомплектних школах: «На сьогодні маємо 8 закладів, у яких навчається до 10 учнів, та 71 заклад з кількістю учнів, що не перевищує 40. Все це впливає на державне фінансування і, як наслідок, обтяжує місцевий бюджет. Тому я закликаю вас до створення опорних шкіл».

За словами посадовця, станом на 1 серпня створено ще три опорні заклади: Мартинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Жмеринської районної ради, Липовецька ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Липовецької районної ради та Погребищенський опорний навчальний заклад середньої освіти № 1 Погребищенської районної ради - тобто на даний час область має 48 опорних закладів із 70 філіями.

На Вінниччині з першого вересня відкриють три дитсадочки

Днем раніше, звітна конференція відбулася в Міністерстві освіти і науки України, відтак, сьогодні освітянська спільнота області мала можливість почути останні новини.

Володимир Буняк зазначив, що згідно концептуальних рішень Міністерства освіти і науки України, опорна школа повинна мати не менше 200 учнів. Він навів слова заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея, який наголосив на необхідності дотримання єдності ідейної та якісної складових поняття «опорна школа».

На Вінниччині з першого вересня відкриють три дитсадочки  - фото 2

Як ми писали раніше, в Іванівській ОТГ на Вінниччині будують новий садочок у рамках свого першого проекту міжнародної технічної допомоги з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за підтримки USAID.

У 2020 році в с. Слобідка Іванівської ОТГ капітально відремонтують школу для 86 учнів та побудують новий дитячий садочок для 30 вихованців у складі двох навчальних підгруп.

Вінниця.info, фото із сайту Вінницької ОДА