5 трав. 2020 10:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

31

0

На Вінниччині за привласнення бюджетних коштів «під суд» відправили директора комунального закладу

На Вінниччині за привласнення бюджетних коштів «під суд» відправили директора комунального закладу

Чоловік привласнив майже 49 тисяч гривень з коштів територіальної громади


На Вінниччині за привласнення бюджетних коштів «під суд» відправили директора комунального закладу

Співробітники Жмеринської місцевої прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт щодо директора одного із комунальних закладів Вінницької області. Слідчі підозрюють, що він зареєстрував на своєму підприємстві жінку, яка виїхала за кордон, та забирав собі заробітну платню, яку з бюджету виділяли на фактично відсутнього працівника. Таким чином підозрюваний привласнив майже 49 тисяч гривень з коштів територіальної громади.

Про це повідомляють в пресслужбі прокуратури Вінницької області.

«За версією слідства, директор, у період 2017-2018 років, достовірно знаючи, що місцева жителька тривалий час проживає за межами України, зловживаючи своїми службовим становищем шляхом складання та внесення до офіційних документів підприємства завідомо неправдивих відомостей щодо працевлаштування останньої на комунальному підприємстві, отримував через касу підприємства грошові кошти в якості заробітної плати останньої, при цьому, будь-яка, трудова діяльність на користь підприємства не здійснювалась.

Вказаній особі інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України», ‒ йдеться в повідомленні.

Довідково

Порушення за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає штраф до 4 250 гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вінниця.info, зображення – ілюстративне