16 жовт. 2020 15:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

99

0

На Вінниччині закуплять додаткові вакцини від грипу

На Вінниччині закуплять додаткові вакцини від грипу

В області, як і по всій Україні, недостатньо вакцин від грипу


На Вінниччині закуплять додаткові вакцини від грипу

Очільниця Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА зазначила, що в області, як і по всій Україні, недостатньо вакцин від грипу.

Про це повідомляють на сайті Вінницької ОДА.

«Наразі вакцина є лише в одній аптеці — це перша муніципальна аптека Вінниці. Решта очікує постачання, ми розраховуємо, що найближчими днями така вакцина з'явиться в усіх аптеках міста та області. Ми рекомендуємо громадянам проводити вакцинацію від грипу», - зауважує директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна.

На Вінниччині закуплять додаткові вакцини від грипу

Вона також підкреслює, що сезонна епідемія грипу зараз саме розпочинається.

“І на початковій стадії хвороби пацієнтів з грипом майже неможливо диференціювати, адже перші симптоми ковіду і грипу практично однакові. Тому зараз ми працюємо з сімейними лікарями на предмет широкого використання тестів на грип», - продовжує Задорожна.

Вакцинація проводитиметься препаратами ДжіСі Флю та Ваксігрип Тетра.

«Обласним коштом будуть закуплені вакцини від грипу для будинків дитини, медичних коледжів. Ми щорічно проводимо таку акцію для того, щоб вакцинувати вразливі верстви населення. Своєю чергою, підприємства також можуть виділяти кошти для вакцинації своїх працівників, медсестри з лікарями виїдуть на місця, якщо будуть такі замовлення, здійснять огляд та проведуть щеплення», - констатує Задорожна.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info