23 берез. 2021 14:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

113

0

На Вінниччині запрацює пункт Системи авіаційної безпеки. Літаки та гелікоптери будуть залучати для порятунку життя

На Вінниччині запрацює пункт Системи авіаційної безпеки. Літаки та гелікоптери будуть залучати для порятунку життя

З першого квітня в Україні запрацюють пункти Системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.


На Вінниччині запрацює пункт Системи авіаційної безпеки. Літаки та гелікоптери будуть залучати для порятунку життя


З першого квітня в Україні запрацюють пункти Системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС. Це спільний проєкт Міністерства внутрішніх справ, Національною поліцією та МОЗ. Постійне чергування дасть можливість своєчасно доставляти донорські органи в будь-який трансплантаційний центр України.

Про це повідомляє Арсен Аваков на сайті МВС України.

Міністр внутрішніх справ заявив, що вже у квітні на постійне чергування у Львівському регіоні заступає льотна бригада Авіаційної системи МВС. А з першого травня пункт запрацює у Київському регіоні, який включає Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ. До осені відповідні чергування запрацюють по всій країні. Окрім льотного складу, на таких пунктах постійно чергуватимуть медики.

«Сьогодні ми вперше презентуємо карту, де саме будуть розташовуватися 15 пунктів постійного базування нашої Системи авіаційної безпеки. Це базові точки розташування наших повітряних суден, далі ми плануємо розповсюдити їхню присутність на сході України, де тривають гарячі військові дії. В усіх цих 15 точках буде чергувати льотна бригада та бригада медиків, про що ми вже домовились із очільником МОЗ Максимом Степановим. І вони будуть у постійній бойовій готовності вилетіти на виконання завдання. Таке зонування вибрано не випадково, один пункт базування перекриває відстань у 350 кілометрів», - зазначив міністр внутрішніх справ.

На Вінниччині запрацює пункт Системи авіаційної безпеки. Літаки та гелікоптери будуть залучати для порятунку життя

Арсен Аваков наголосив, що гелікоптерами та літаками Системи авіаційної безпеки МВС будуть керувати молоді пілоти, які вже пройшли чи наразі проходять відповідну підготовку. Одне із основних завдань такої Системи – медична допомога, щоб із точки А в точку Б можна було сміливо доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації.

На Вінниччині запрацює пункт Системи авіаційної безпеки. Літаки та гелікоптери будуть залучати для порятунку життя - фото 2

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, окрім вчасної доставки донорських органів у лікарні, повітряне медичне транспортування доставлятиме пацієнтів з інсультами, інфарктами та іншими загрозливими для життя та здоров’я станами. Зазначимо, що до цього часу медичне транспортування повітряними суднами в Україні використовували лише у Збройних силах.

«У більшості розвинених країн гелікоптерні екстрені медичні служби – сталий компонент систем невідкладної допомоги, а функціональне поєднання сил та засобів державної авіації та системи охорони здоров’я – запорука рівного доступу громадян до якісної та своєчасної медичної допомоги», – сказав заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко.

Транспортування повітряними суднами дасть можливість швидко та своєчасно діставатись до далеко віддалених та гірських районів країни. Крім цього, при потребі система авіації залучатиметься під час рятувальних операцій, гасіння пожеж та окремих військових завдань.

На Вінниччині запрацює пункт Системи авіаційної безпеки. Літаки та гелікоптери будуть залучати для порятунку життя - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото із сайту МВС України