19 лют. 2022 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

224

0

На Вінниччині запустили проект з підтримки громад у сфері цифрової трансформації. Триває прийом заявок

На Вінниччині запустили проект з підтримки громад у сфері цифрової трансформації. Триває прийом заявок

Почався прийом заявок – шукають 10 пілотних громад, де будуть проваджувати digital-заходи


 На Вінниччині запустили проект з підтримки громад у сфері цифрової трансформації. Триває прийом заявок

18 лютого на Вінниччині презентували проект «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад». Це передбачає впровадження комплексу заходів для сприяння цифровій трансформації на регіональному та місцевому рівнях. Також почався прийом заявок – шукають 10 пілотних громад, де будуть проваджувати digital-заходи.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

«Відкриття проектного офісу Digital Vinnytsia Region значно пришвидшить цифрову трансформацію у Вінницькій області. У нас вже с хороший приклад роботи проектного офісу на Черкащині, який протягом пів року успішно реалізовує проекти з цифровізації регіону. Тобто впровадження ініціатив із цифровізації на місцях відкриває нові можливості для бізнесу, роботи, навчання, а також для розвитку регіону загалом. Серед переваг цифровізації для жителів міста Вінниці та області розвиток IT-інфраструктури, автоматизація роботи місцевих органів влади, а також реалiзацiя проектів у сферах освіти, екології, економіки, медицини, туризму, відкритих даних і безбар'єрності. Я переконана в тому, що Вінниччина стане більш привабливою та цікавою для інвесторів і партнерів», – каже заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іоан.

У рамках проекту протягом 2022 року 10 пілотних громад Вінниччини отримають експертну підтримку у розробці програми інформатизації, а Вінницька ОДА – у реалізації положень державної концепції та регіональної програми сфері цифрової трансформації.

«Для Вінницької обласної державної адміністрації цифрова трансформація є важливою. Це розробка та подальша реалізація регіональної програми інформатизації та сприяння запровадженню цифрових рiшень у громадах області. Ми вдячні за надання підтримки від Програми EGAP та Фонду Східна Европа. Спільний проект «Digital Вiнниччина: цифровi рiшення для розвитку громад» стане ще одним важливим етапом співпраці, який сприятиме цифровому розвитку на усіх рівнях», – каже перша заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.

Триває робота щодо впровадження програми інформатизації.

«Вчора науково-технічною радою була попередньо затверджена наша програма інформатизації. Ми передбачили і навчання, і підвищення кваліфікації для фахівців. Невдовзі ми надамо регіональну програму на розгляд Міністерству цифрової трансформації для затвердження і подальшого погодження у профільних комісіях обласної Ради. Зауважу, що бюджет нашої програми складає близько 70 млн гривень: 11 млн із них ми плануємо залучити з обласного бюджету, близько 16 млн- це кошти громад і 43 млн - кошти державного бюджету в рамках різних програм та співробітництва Міністерства цифрової трансформації України», – каже Андрій Кавунець, заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

У рамках реалізації проекту на Вінниччині оголошено конкурсний відбір 10 пілотних громад.

Прийом заявок триватиме до 18 березня 2022 року.

Деталі конкурсного відбору громад опубліковані за посиланням: https://cutt.ly/zPxakm7

Як зазначила керівниця проекту Анастасія Ланова, пілотні громади отримають можливість підвищити рівень компетентності їх представників у сфері цифрової трансформації.

Серед головних критеріїв відбору пілотних громад – обґрунтування потреби у розробці та реалізації місцевої програми інформатизації, спроможність до реалiзацiї партисипацiйного підходу та наявність відповідального персоналу, мотивація та декларування виконання усіх етапів проекту.

 На Вінниччині запустили проект з підтримки громад у сфері цифрової трансформації. Триває прийом заявок

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА