2 груд. 2020 09:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

103

0

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото

Загалом за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, до кримінальної відповідальності притягнуто 5 осіб


На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото

На Вінниччині трьох осіб засуджено до позбавлення волі за фактом збуту зброї, бойових припасів, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Обвинувальним вироком суду визнано винним організатора та двох співвиконавців злочинної схеми, яка полягала в налагодженні потрапляння та реалізації на території України зброї та наркотичних речовин. У ході розслідування, яке проводилось слідчим підрозділом УСБУ в області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, за результатами проведення на території Вінницької та Закарпатської областей ряду оперативних закупок, задокументовано діяльність сталої організованої злочинної групи. Зокрема, в її учасників, в межах кримінального провадження закуплено 3 автоматичні пістолета Grand Power з глушниками до них, пістолети «VZOR 70» та «VZOR 50», 4 пістолети-кулемети моделі Scorpion, та понад 600 боєприпасів до вказаної вогнепальної зброї», - йдеться у повідомлені.

Крім того, під час документування встановлено, що злочинці налагоджували канали збуту наркотичних засобів та психотропних речовин так званими «оптовими партіями», в результаті, з метою документування та викриття, у останніх було закуплено наркотичний засіб кокаїн в особливо великих розмірах, а також велику кількість психотропних речовин метамфетамін та апрофен.

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото

«Згідно вироку суду, організатора злочину визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна (максимальна санкція за вчинений злочин), двох виконавців відповідно, за вчинення вказаних злочинів, засуджено до позбавлення волі строком на 11 років 11 місяців з конфіскацією майна та 11 років 10 місяців з конфіскацією майна», - зауважують в прокуратурі.

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото  - фото 2

Таким чином, за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, до кримінальної відповідальності притягнуто 5 осіб, в тому числі 3 які діяли в складі сталої організованої групи.

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото  - фото 3

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото  - фото 4

На Вінниччині засудили трьох торгівців зброєю, боєприпасами та наркотиками. Фото  - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото пресслужби Вінницької обласної прокуратури.