2 квіт. 2021 09:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

73

0

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату

На території барського райагролісу затримали трьох чоловіків, які займалися незаконною вирубкою дерев


На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату

1 квітня на території барського райагролісу затримали трьох чоловіків, які займалися незаконною вирубкою дерев. Під час огляду мікроавтобуса, у який правопорушники збирались вантажити деревину, поліцейські вилучили бойову гранату Ф-1 з запалом, поліетиленовий пакет з коноплями та близько півсотні пакетиків з розфасованим канабісом. Боєприпас та наркотики належать 36-річному власнику автомобіля, який раніше потрапляв в поле зору поліції та притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

За словами т.в.о заступника начальника Відділення поліції №1 Жмеринського районного відділу поліції Ігоря Короля, під час розробки оперативної інформації працівники поліції затримали осіб, які займаються незаконною порубкою дерев на території місцевого лісогосподарства.

Трьох зловмисників віком 35-та 36 років поліцейські затримали на місці вчинення злочину близько четвертої години ранку. У них вилучили знаряддя злочину – бензопили.

Під час огляду місця події та автомобіля, на якому пересувались зловмисники, працівники поліції вилучили пакет з наркотиками, електронні ваги, гранату Ф-1 та запал до неї.

За попередньою інформацією, пакет з сухими коноплями, розфасований подрібнений канабіс та боєприпас належать 36-річному власнику автомобіля. Він два роки тому притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Вилучене направлено на експертизу. Походження гранати та мету її зберігання встановить слідство.

За такі злочини правопорушнику доведеться нести кримінальну відповідальність за трьома статтями кримінального кодексу: ч. 2. ст. 246 ККУ (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч.1 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), за що передбачено до 8 років позбавлення волі. Він затриманий у процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Правова кваліфікація діям усіх учасників злочинної групи буде надана під час досудового розслідування.

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату  - фото 2

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату  - фото 3

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату  - фото 4

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату  - фото 5

На Вінниччині затримали лісорубів, які мали при собі наркотики та гранату  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото поліції Вінниччини