23 квіт. 2020 11:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

71

0

На Вінниччині затримали людей, які підпалили луг і очерет

На Вінниччині затримали людей, які підпалили луг і очерет

Всі отримали штрафи


На Вінниччині затримали людей, які підпалили луг і очерет

З настанням весни на території Вінниччини та України загалом збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Тенденція щодо випалювання сухої рослинності серед громадян залишається і досі, попри те, що в країні значно збільшили штрафи за підпал трави і забруднення повітря. В кількох районах Вінницької області за спалювання сухих решток рослин затримали 7-х громадян.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Працівники відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області під час рейдової перевірки виявили чергові випадки самовільного випалювання залишків сухої рослинності.

На території Михайлівської сільської ради Тульчинського району затримали трьох громадян, які здійснювали спалювання порубочних решток.

На території Кущинецької сільської ради Гайсинського району затримали чоловіка, який палив очерет.

На території Петриманської й Наддністрянської сільських рад Мурованокуриловецького району затримали трьох чоловіків, які здійснювали палили опале листя, а це є порушенням статті 26, 27 Закону України «Про рослинний світ».

За вказані дії на порушників складено протоколи за ч. 1 статті 77-1 КУпАП та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 1 870 грн.

Варто зазначити, що з початку року на Вінниччині сталось понад 1700 пожеж, під час яких загинуло 25 людей, а ще 20 ‒ були травмовані.

На Вінниччині затримали людей, які підпалили луг і очерет

На Вінниччині затримали людей, які підпалили луг і очерет - фото 2

На Вінниччині затримали людей, які підпалили луг і очерет - фото 3

Нагадаємо, впродовж Великодніх вихідних на Вінниччині вогонь охопив майже 20 гектарів рослинності. В Пасхальну ніч понад сотню вінницьких рятувальників відправили гасити пожежі у Київській області.

Раніше для гасіння пожежі в Чорнобильській зоні відчуження з Вінницької області поїхали 36 пожежників.

Вінниця.info, фото – зі сторінки Державної екологічної інспекції