26 листоп. 2020 12:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

111

0

На Вінниччині затримали пенсіонера, який побив колишню співмешканку та погрожував поліцейським вбивством

На Вінниччині затримали пенсіонера, який побив колишню співмешканку та погрожував поліцейським вбивством

Йому загрожує до 15 років ув’язнення.


На Вінниччині затримали пенсіонера, який побив колишню співмешканку та погрожував поліцейським вбивством

В Хмільницькому районі затримали 62-річного чоловіка, який проник у житло колишньої співмешканки, побив її, погрожував підірвати її будинку та вбити правоохоронців, які прибули на виклик. На порушника відкрили чотири кримінальні справи, йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, до Хмільницького відділення поліції звернулася місцева жителька через те, що колишній співмешканець проник у її будинок та почав бити після того, як вона відмовила йому у примиренні. Заявниця втекла з дому, а її кривдник зачинився у будинку.

За словами начальника хмільницької поліції Валерія Романюка, для припинення правопорушення на місце події виїхав екіпаж поліції. На вимогу поліцейських відчинити двері та звільнити помешкання потерпілої чоловік відреагував агресивно, почав погрожувати вбивством інспекторам поліції та підірвати будинок, увімкнувши газ та підпаливши запальничку. Під час перемовин з правопорушником один з працівників поліції збив засув на дверях, схопив зловмисника та витягнув його на вулицю. Під час огляду будинку виявилось, що на кухонній плиті чоловік увімкнув газ.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за чотирма статтями кримінального кодексу: ч. 2 ст.15 ч.2 ст. 194 ККУ (замах на умисне знищення або пошкодження майна), ч. 1 ст.125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження), ст. 162 ККУ (порушення недоторканості житла) та ч.1 ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Правопорушнику, якого раніше притягували до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, загрожує до 15 років позбавлення волі.

На сьогодні вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу. Слідчі клопотатимуть, щоб на час слідства затриманий знаходився під вартою.

Нагадаємо, на Вінниччині судитимуть чоловіка, який п’яним влаштував перегони з братом, а потім вдарив поліцейського.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, ілюстративне фото – поліції