24 квіт. 2020 17:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

87

0

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото

Ремонтувати їх почали ще в минулому році


На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото

Попри карантин, в області тривають ремонтні роботи в навчальних закладах, які були заплановані в рамках програми «Велике будівництво». Станом на 24 квітня завершують ремонтувати корпус початкової школи в Оратові та гімназію в Іллінцях.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Капітальний ремонт обох шкіл розпочався ще в 2019-ому році. Результати робіт в обох навчальних закладах 24-го квітня перевірив очільник області Владислав Скальський.

В Оратівській початковій школі I-III ступенів передбачалося здійснення термомодернізації приміщення з використанням енергозберігаючих технологій. Вже утеплили стелі, стіни та підмурок.

«Я вражений безпосередньо цим об’єктом. Тут надзвичайно цікавий ландшафт, а розташування закладу фактично сприяє концентрації усієї освітньої галузі смт. Оратів. Майбутній розвиток цього освітнього закладу, безумовно, необхідно планувати з урахуванням потреб міста і школи в комплексі», ‒ прокоментував побачене керівник регіону.

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото

Протягом першого кварталу поточного року у приміщенні початкової школи загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів замінили двоє вхідних дверей та вісім міжкімнатних, капітально відремонтували стіни, стелю, підлогу в коридорі та вестибюлі, вимостили тротуарною плиткою подвір’я та доріжки перед приміщенням. Загалом виконано робіт на суму майже 1320, 4 тис. грн.

Крім того, аби приміщення початкової школи та прилегла територія набули сучасного привабливого вигляду всередині та зовні, замовлена, розроблена та виготовлена проектно-кошторисна документація на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту, капітальний ремонт та облаштування туалету для дітей з особливими освітніми потребами, капітальний ремонт харчоблоку та облаштування пожежної сигналізації.

Варто зазначити, що Оратівська загальноосвітня школа стала першою опорною школою на Вінниччині.

Навчання до початку карантину здійснювалося в двох приміщеннях ‒ початкової та старшої школи. Потужність приміщення початкової школи ‒ близько 380 учнів, а 5-11 класів ‒ 560 учнів.

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото - фото 2

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото - фото 3

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото - фото 4

В НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія № 2», що знаходиться в Іллінцях, наразі здійснюють художнє оздоблення фасадів якісною фарбою відповідно до сучасних вимог та захист фундаментів.

За словами голови Іллінецької ОТГ Володимира Ящука, даний навчальний заклад ‒ це основна опорна школа Іллінецької об‘єднаної громади. Потужність гімназії складає 780 учнів.

В школі вже замінили покрівлі даху, утеплили фасад приміщення, облаштували водовідведення, відремонтували внутрішні вбиральні із забезпеченням інклюзивності, а також благоустрій території.

Загальна кошторисна вартість ремонту ‒ 6 859, 856 тис. гривень.

Голова Іллінецької ОТГ Володимир Ящук запевнив очільника області, який відвідав навчальний заклад, що всі необхідні завершальні роботи будуть здійснені в місячний термін.

Обидві школи в переліку 15-ти навчальних закладів, ремонт або реконструкція яких відбувається за програмою «Велике будівництво».

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото - фото 5

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото - фото 6

На Вінниччині завершують капітальний ремонт двох шкіл. Фото - фото 7

Нагадаємо, раніше показали, як на місці старої поліклініки у Шпикові облаштовують дитячий садок.

Вінниця.info, фото – Вінницької облдержадміністрації