19 берез. 2020 13:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

120

0

На Вінниччині збільшилася кількість випадків госпіталізації з ГРВІ та пневмоніями

На Вінниччині збільшилася кількість випадків госпіталізації з ГРВІ та пневмоніями

У Вінницькій області на 30% збільшилася кількість випадків госпіталізації хворих із ГРВІ та більше на 15%зафіксовано хворих із вірусно-бактеріальними пневмоніями.


На Вінниччині збільшилася кількість випадків госпіталізації з ГРВІ та пневмоніями

У Вінницькій області на 30% збільшилася кількість випадків госпіталізації хворих із ГРВІ та на 15% зафіксовано ріст кількості хворих із вірусно-бактеріальними пневмоніями.

Про це 19 березня повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Надія Марусяк, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Сьогодні у закладах лікування перебуває 191 особа з ГРВІ та 73 з пневмоніями. За її словами, дуже важких випадків, наразі, немає. Усе необхідне медикаментозне забезпечення надається хворим за рахунок лікарень.

Нагадаємо, що станом на 19 березня у Вінницькій області вірусологічною лабораторією обласного лабораторного Центру протестовано біологічний матеріал від 8 осіб з підозрою на COVID-19. Як результат - не підтверджено жодного випадку на захворювання спричиненого коронавірусною інфекцією.

На сайті Вінницької ОДА повідомили про одну підозру. Особа прибула із епідемічної території. Пацієнт перебуває на стаціонарному лікуванні в боксованій палаті під постійним медичним спостереженням.

На даний час стан його стабільний. Визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

Раніше ми писали, що на Вінниччині створені бригади екстреної меддопомоги, які виїжджають у випадку підозри на коронавірус. В регіоні виділили майже 13 мільйонів на апарати штучної вентиляції легень та реєстрацію «швидких».

На позачерговій сесії міської ради визначили 50 мільйонів видатків на боротьбу з коронавірусом. Вінницькі бізнесмени, своєю чергою, долучилися до закупівель апаратів штучної вентиляції легень.

Читайте також: На Вінниччині визначили лікарні, де надаватимуть допомогу у разі виявлення коронавірусу.

Вінниця.info