24 листоп. 2022 15:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

262

0

На Вінниччині жінка відкрила «Пункт незламності» у себе вдома

На Вінниччині жінка відкрила «Пункт незламності» у себе вдома

Жителька Гнівані Ольга Бобрусь у власному домі відкрила «Пункт незламності»


На Вінниччині жінка відкрила «Пункт незламності» у себе вдома

Жителька Гнівані Ольга Бобрусь у власному домі відкрила «Пункт незламності». Тут люди можуть зігрітися біля печі, приготувати їжу та якщо ситуація зовсім критична – переночувати.

Редакції Вінниця.info Ольга розповіла, як у неї виникла ідея створити вдома «Пункт незламності».

«Минулого року разом з чоловіком купили у Гнівані будинок. В будинку є пічка. Коли купили будинок, то спочатку думали ту пічку викинути, але згодом змінили свою думку.

І от вчора розмовляла зі своєю подругою, яка жива у Вінниці. В них вчора увесь день не було світла у квартирі, а відповідно – і опалення, адже котел іде від розетки. Вона дуже хвилювалась, адже має двох маленьких дітей. Я запропонувала приїхати до мене додому.

Сьогодні вранці я уже подумала, що таких, як моя подруга буде багато. Людям потрібно дати надію. Аби люди не опускали руки. Тому вирішила написати в мережі про те, що я можу дати людям», – каже Ольга.

Ольга розповіла, що у її «Пункті незламності» є дві кімнати з диваном, двома кріслами та чотирма стільцями. Якщо потрібно більше спальних місць, можна на підлогу поставити матраци.

Люди можуть приготувати їсти, а також набрати води, адже в дворі є криниця.

«Мій Пункт незламності для сусідів, друзів, знайомих, або тих, у кого уже зовсім катастрофа з теплом. Я готова віддати кімнати. Поставимо матраци, в мене є нові одіяла, подушки. Цим я запаслась. Люди зможуть приготувати собі їсти, переночувати.

«Головний мій посил: аби люди відкривали свої будинки для тих, хто потребує тепло. Якщо маєш – поділися з тим, хто не має. Ми повинні підтримувати одне одного. Будемо молитися і триматися», – додає Ольга.

Адреса «Пункту незламності»: м. Гнівань. вул. Побузька 14

Тел. 0636371070.

Нагадаємо, по всій Україні в рамках проекту підтримки людей розгорають «Пункти незламності».

Станом на обід 25 листопада 193 «Пункти незламності» вже є на Вінниччині.

Також є сайт, де кожен може знайти найближчий для себе і має це вже зробити: nezlamnist.gov.ua. Бізнес, за цим же посиланням, зможе подати заявку для облаштування свого ПН.

У Вінниці на базі бібліотек, шкіл, підліткових клубів облаштували 30 «Пунктів незламності». Вони уже розпочали свою роботу і цілодобово приймають відвідувачів. В одному із пунктів незламності, який розташований в центрі міста, побувала кореспондентка Вінниця.info. Більше інформації – ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Ольги Бобрусь