17 черв. 2021 12:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

58

0

​На Вінниччині жінка вступилась за нетверезого водія та запропонувала патрульним хабар

​На Вінниччині жінка вступилась за нетверезого водія та запропонувала патрульним хабар

Жінці, яка запропонувала 10 тисяч гривень хабара поліцейським, загрожує кримінальна відповідальність


​На Вінниччині жінка вступилась за нетверезого водія та запропонувала патрульним хабар

17 червня, у Хмільнику на вулиці Київській за порушення Правил дорожнього руху поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ». Водій перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Під час спілкування з працівниками поліції пасажирка легковика запропонувала їм неправомірну вигоду за непритягнення водія до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Вночі, під час патрулювання міста, поліцейські сектору реагування патрульної поліції Хмільницького районного відділу поліції помітили автомобіль «ВАЗ - 2110», який на перехресті під час повороту не увімкнув покажчик.

Зупинивши автомобіль, поліцейські помітили, що 30 - річний водій має ознаки алкогольного сп'яніння.

Аби правопорушник уникнув адміністративної відповідальності, його дружина, яка знаходилась салоні легковика, запропонувала поліцейським 10 тисяч гривень за не складання протоколу. Поліцейські попередили її про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, однак вона продовжувала пропонувати гроші.

Для подальшого документування правопорушення працівники поліції викликали слідчо – оперативну групу. Кермувальник від освідування відмовився.

За надання неправомірної вигоди поліцейським відносно 30 – річної жінки слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.

На водія автомобіля поліцейські склали протоколи за ст. 130 (Керування в стані сп'яніння) та ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото із мережі Інтернет