12 серп. 2019 14:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

79

0

На Вінниччині жінка вирощувала майже 300 рослин снотворного маку

На Вінниччині жінка вирощувала майже 300 рослин снотворного маку

За словами жінки, нарковмісні рослини вона вирощувала для власних потреб


На Вінниччині жінка вирощувала майже 300 рослин снотворного маку

10 серпня, в селі Ріжок Літинського району, на присадибній ділянці місцевої жительки поліцейські виявили майже 300 рослин снотворного маку. За словами жінки, нарковмісні рослини вона вирощувала для власних потреб. Знала, що мак заборонений, однак думала, що про це ніхто не дізнається.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Як розповів начальник Літинського відділення поліції Олександр Конєв, в ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», до поліції надійшла інформація, що жителька села Ріжок на власній присадибній ділянці вирощує заборонені нарковмісні рослини. Під час перевірки ця інформація підтвердилась.

На Вінниччині жінка вирощувала майже 300 рослин снотворного маку

На присадибній ділянці 56-річної жінки поліцейські виявили 280 рослин снотворного маку, за якими господарка ретельно доглядала.

За словами правопорушниці, про кримінальну відповідальність за вирощування заборонених нарковмісних рослин вона знала, але сподівалась, що про це ніхто не дізнається. Вилучені рослини направлені на експертизу.

На Вінниччині жінка вирощувала майже 300 рослин снотворного маку  - фото 2

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) – карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

На Вінниччині жінка вирощувала майже 300 рослин снотворного маку  - фото 3

Вінниця.info, фото поліції