23 черв. 2021 14:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

121

0

На Вінниччині зняли проникливе відео про медиків, які з перших днів боролись з Covid-19

На Вінниччині зняли проникливе відео про медиків, які з перших днів боролись з Covid-19

Лікарі розповідають про початок пандемії, з якою українці зіштовхнулись в 2020 році. Не досліджений на той час науковцями вірус забирав життя


На Вінниччині зняли проникливе відео про медиків, які з перших днів боролись з Covid-19

На Вінниччині зняли міні-фільм до Дня медика. Він вийшов особливо проникливим. Відео про медиків, які воювали з Covid-19. Про героїв сьогодення, які працювали у небезпеці, щоб рятувати життя інших.

Лікарі розповідають про початок пандемії, з якою українці зіштовхнулись в 2020 році. Не досліджений на той час науковцями вірус забирав життя. Попри страх люди в білих халатах щоденно виходили на роботу.

«З страхом йшли на роботу, дивились на перших хворих, які до нас поступали, були розгублені, не буду приховувати, бо хворі поступали у важкому стані і стані середньої важкості», - зізнається Жанна Бородкіна, завідуюча інфекційним відділенням Барської міської лікарні.

«Не вірилось, що настільки масово і настільки важко буде розвиватись буде розвиватись ця епідемічна ситуація з таким ураженням населення. Якщо подивитись, то медична мережа працювала на межі можливостей», - каже директор обласного центру громадського здоров’я Олександр Мельник.

Медпрацівники на відео пригадують, як розгортали «ковідні» ліжка в своїх лікарнях.

«Складний в нас був період. З одного боку це період становлення. Період організації. Період набуття статусу і формування нового колективу. Персоналу стало в два з половиною рази більше. Це взагалі нові всі потреби. Але завдячуючи обласній владі, місцевій, нашому профільному департаменту, ми рухаємось вперед і нам вдається вирішувати виклики, які сьогодні перед нами», - говорить головний лікар СНІД-Центру, де створили обласну інфекційну лікарню, Ігор Матковський.

Завідувач відділу епіднагляду Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ Степан Томин пригадав, що перший випадок Covid-19 був підтверджений на Вінниччині 25 березня 2020 року.

«З того часу наші лабораторії Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ тестували в першу чергу осіб, в яких були підозри, хворих. Лікувальні заклади всі зразки в основному відправляли нам. На сьогодні в наших лабораторіях протестовані понад 300 тисяч зразків», - каже Степан Томин.

Лікарі кажуть, що найбільше запам’ятались важкі хворі, і ті, які мали жагу до життя.

Це відео про те, як епідемія навчила нас бути згуртованими та по-іншому ставитись до життя, до близьких... І до медиків.


Вінниця.info розповідала, як в березні 2020 року розгорталась ситуація з поширенням коронавірусу, який тоді був невідомою хворобою. У Вінниці та країні з 17 березня на карантин закрили торгові центри, басейни, ресторани та кафе. З 18-го ‒ в країні заборонили міжміське пасажирське сполучення. З 19-го у Вінниці запрацювала система оповіщення, за якою людей закликали залишатися на період карантину вдома. Вулиці міста опустіли. А медики згодом перейшли в посилений режим роботи.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title