1 січ. 2021 13:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

59

0

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС

Загалом відібрали 56 проектів на загальну суму понад 535 млн гривень.


На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС

29 грудня на засіданні конкурсної комісії з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС, відібрали 56 проектів на загальну суму понад 535 млн грн. Серед проектів-переможців два – з Вінниччини.

Про це інформують на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Як йдеться в повідомленні, одним із переможців конкурсного відбору став проект Вінницької обласної державної адміністрації «Технологічне майбутнє Вінниччини. Навчання школярів області основам робототехніки, програмування та інноваційного підприємництва».

Ініціатором проекту виступив Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації у співпраці з Асоціацією ІТ Компаній Вінниці. Мета проекту ‒ розвиток Вінниччини як технологічного хабу, де молодь бачить перспективи для навчання та професійної реалізації.

Також перемогу отримав проект Агенції регіонального розвитку Вінницької області «Створення інформаційно-аналітичної системи управління регіональним розвитком, як якісної підсистеми в стратегічному плануванні територій Вінницької області».

«Цього року найбільше було подано проектів регіонального розвитку щодо туризму та інноваційної економіки. Під час відбору експерти та конкурсна комісія звертали увагу, у першу чергу, на комплексність проєктів, їх соціально-економічний ефект для міст та регіонів, а також спроможність заявника підтримувати проєкт в подальшому», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який є головою конкурсної комісії.

Відомо, що прийом документів на конкурсний відбір тривав з 3 вересня по 3 листопада 2020 року. Заявники з усіх регіонів України подали 739 проектів на загальну суму 8,4 млрд грн. Найбільше за програмами: «Розвиток туризму» – 219 проектів, «Інноваційна економіка та інвестиції» – 137 та «Підтримка розвитку депресивних територій» – 106.

Загалом Вінницька обласна державна адміністрація спільно з органами місцевого самоврядування, Агенцією регіонального розвитку Вінницької області та громадськими організаціями підготували та подали 23 проектні заявки на 374,12 млн грн.

У Вінницькій ОДА нагадують, що перший конкурсний відбір відбувся у 2017-2018 роках і за його результатами Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації виграв проект «Подільський зоопарк як центр сімейного дозвілля», реалізацію якого завершували в грудні 2020 року.

Як зазначають на сайті Міністерства розвитку громад та територій, в 2021 році на реалізацію проектів було передбачено 551,6 млн грн.

Серед ключових змін другого конкурсного відбору – збільшення програм регіонального розвитку з 5 до 7, а також розширено коло заявників. Цього року вперше змогли самостійно подавати заявки на участь у конкурсному відборі агенції регіонального розвитку та органи місцевого самоврядування, у тому числі, які є центрами новостворених громад.

Заявки на конкурсний відбір надсилали за такими програмами регіонального розвитку:

  • інноваційна економіка та інвестиції;
  • сільський розвиток;
  • розвиток туризму;
  • розвиток людського потенціалу;
  • підтримка розвитку депресивних територій;
  • ефективне управління регіональним розвитком;
  • загальноукраїнська солідарність.

Лідерами за кількістю поданих проектів стали: Львівська область – 68 та Одеська – 54 проекти. Серед центральних органів виконавчої влади найактивнішим було Міністерство освіти і науки.

Під час першого конкурсного відбору відібрали 70 проектів за 5 напрямками на суму понад 616 млн грн.

Повний перелік проектів-переможців другого конкурсного відбору:

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС - фото 2

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС - фото 3

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС - фото 4

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС - фото 5

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС - фото 6

На Вінниччині реалізовуватимуть два проекти регіонального розвитку за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС - фото 7

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото й таблиці ‒ з сайту Міністерства розвитку громад та територій України