12 лют. 2020 10:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

100

0

На Вінницькій митниці провели обшук

На Вінницькій митниці провели обшук

Розслідують справу через можливе зловживання службовим становищем


На Вінницькій митниці провели обшук

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань провели обшуки та митних постах Подільської та Поліської митниці. Пов’язано це з можливим зловживанням службовим становищем. За попередньою інформацією, митники пропускали на територію України транспорт та запчастини до нього за заниженими митними платежами. Сума збитків державі складає понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Попередньо відомо, що впродовж 2017-2019 років на митну територію країни з Європейського Союзу ввезли понад 50 одиниць транспорту з запчастинами до нього за заниженою платою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід - відділ викриття кримінальних правопорушень у митній сфері оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто, від 8500 до 17 000 гривень.

На Вінницькій митниці провели обшук

На Вінницькій митниці провели обшук  - фото 2

Нагадаємо, раніше у Вінниці затримали митника, який пропонував хабар працівнику СБУ.

Вінниця.info, фото - ДБР