1 квіт. 2023 17:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

493

0

На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед»

На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед»

Вічна пам'ять героям


На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед»

Сумні звістки сколихнули сьогодні, 1 квітня жителів Ладижина, Жмеринки, Козятинської громади та Хмільника. На щиті додому повертаються четверо військових з Вінниччини. Також стало відомо про загибель білоруського добровольця Даниїла Ляшука із 59-ї бригади імені Я. Гандзюка.

Про це сьогодні повідомили на сторінках громад.

Андрій Юров загинув 17 березня.

На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед»

Із великим болем та сумом повідомляю, що 17 березня, героїчно виконуючи свій військовий обов’язок перед народом України, загинув наш земляк Андрій Юров, заступник командира бойової частини – навідник – оператор першого механізованого відділення однієї з військових частин Збройних Сил України. Третього квітня о 10.00 на центральній площі міста розпочнеться траурний мітинг та прощання з ладижинським Героєм», - сумну новину повідомила Ладижинська міська рада.

Володимир Юхимчук

«Стало відомо, що сьогодні, 1 квітня 2023 року, у проміжку орієнтовного часу 11.30 - 13.00 до свого рідного домув Уланівська територіальна громада "на щиті" повернеться захисник України Юхимчук Володимир Михайлович», - повідомила сумну новину Хмільницька міська рада.

Володимир Грубік загинув 18 березня. Герою назавжди 42 роки.

На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед» - фото 2

«Знову страшна звістка сколихнула нашу громаду. 18 березня під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку загинув наш земляк Грубік Володимир Іванович 1980 року народження. Додаткова інформація буде повідомлена згодом», - повідомила Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.

Василь Федькович житель міста Жмеринка.

На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед» - фото 3

«В боях під Бахмутом 34-річний снайпер Василь Федькович отримав поранення та потрапив у госпіталь. Спочатку у Запорізькому, а згодом у Вінницькому госпіталі медики рятували життя солдата, але серце воїна не витримало…Безстрашне серце мужнього бійця назавжди зупинилось 30 березня.

Повний енергії та сил, мрій, надій і сподівань Василь Федькович самовіданно боронив українську землю у складі59-тої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та разом з побратими відстоював незалежність України та її територіальну цілісність. Досвідчений воїн, який ще у 2014-2016 роках чинив спротив ворогу, мужньо боронив рідну землю та був прикладом для побратимів», - трагічну звістку повідомила Жмеринська міська рада.

Данило Ляшук

На війні загинули четверо захисників із Вінниччини і легендарний «Моджахед» - фото 4

«На жаль, ми змушені повідомити про загибель нашого друга, нашого брата, нашої рідної людини. Ти був народжений героєм, ти загинув як герой. Ми всі пам'ятатимемо тебе вічно», — пишуть побратими на сторінці «Моджахеда».

Він воював у складі 59-ї окремої бригади ім. Якова Гандзюка. Загинув у районі Пісок на Донбасі.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким захисників.

Вічна пам'ять героям.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info