4 жовт. 2021 10:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

209

0

На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото

На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото

Це не перший випадок на цьому автошляху, коли під колеса потрапляє лось


На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото

3 жовтня, неподалік села Махнівка на Вінниччині «Audi Q8» на швидкості врізалась у лося, який перебігав дорогу. Це сталося після 16 години. На трасі, у бік Києва, утворився невеликий затор.

«Перед нами проїхала поліцейська машина, а на зустріч їхала «швидка». Коли під’їхали ближче до місця аварії, то помітили машину у кюветі, вона сплющена була у кущах. Але добре було видно, що спрацювали дві подушки безпеки. А на дорозі розкидані бампер та інші деталі від машини. Сам лось, на той момент, лежав посеред дороги. Жодного знаку про те, що там можуть дорогу перебігати дикі тварини, я не бачив. Там їх немає і не було. Можу припустити, що водій рухався трасою на швидкості. Не менше 130 кілометрів на годину, тому і не зміг вчасно пригальмувати. Хоч сам я ніколи не бачив диких тварин, які перебігали дорогу, раз під колеса потрапила собака середніх розмірів. То у мене від зіткнення залишився відірваний бампер та побиті фари. Лише можу уявити, якої сили був удар, коли це був лось», - розповів Вінниця.info очевидець події Геннадій, прізвища не називає.

На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото

Як розповіли нашій редакції у Патрульній поліції Вінницької області, на водійку «Audi Q8» правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 124 КУпП, адже та не обрала безпечної швидкості.

«За кермом знаходилась жінка 1973 року народження. Коли на місце прибули представники швидкої медичної допомоги, вони її оглянули. Та від госпіталізації жінка відмовилась», - зауважили Вінниця.info правоохоронці.

На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото  - фото 2

Так, як на відрізку шляху не було знаку «Обережно дикі тварини», водійка навряд відповідатиме за те, що збила лося. До речі, ці тварини занесені до Червоної книги. Як нам розповіли у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, кількість лосів на території нашого регіону, дуже мала. Станом на січень цього року їх по нашому регіону нарахували 10 особин.

На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото  - фото 3

«Чи хтось відшкодує збитки за понівечене авто, це також буде встановлювати страхова. Але, я точно знаю, що попереджувальний знак про те, що дорогу можуть перебігати дикі тварини, є неподалік Калинівки. Тому, коли водії будуть їхати цією ділянкою, мають бути обережними. Адже, якщо їм там трапиться лось, то будуть ще платити чималий штраф за збиту червонокнижну тварину», - каже водій Олег.

На водійку, яка збила лося, склали адмінпротокол. Подробиці вчорашнього ДТП на Вінниччині. Фото  - фото 4

Наразі всі матеріали по цій ДТП передані на розгляд суду.

Зауважимо, 4 серпня 2015 року поблизу Вінниці на Житомирській трасі, за Стрижавкою, лось вискочив на проїжджу частину і потрапив під колеса Chery. За кермом легковика знаходилася жінка з 5-річною дитиною. На щастя, вони не постраждали. А всього кілька місяців тому, під Вінницею мінівен збив лося, який раптово вибіг на дорогу. Тварина втекла, автомобіль пошкоджено, а на водійку склали адмінпротокол.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info