25 жовт. 2020 14:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

92

0

На виборчій дільниці в Хмільницькому районі не вистачає бюлетенів для голосування

На виборчій дільниці в Хмільницькому районі не вистачає бюлетенів для голосування

Повідомляють в ОПОРІ.


На виборчій дільниці в Хмільницькому районі не вистачає бюлетенів для голосування

У Хмільницькому районі на дільниці не вистачає бюлетенів для голосування, оскільки їх не надала дільничній комісії територіальна виборча комісія. Замість 331 бюлетеня дільнична комісія отримали лише 145.

Про це повідомляють в Громадянській мережі ОПОРА.

Як йдеться в повідомленні з посиланням на слова голови ДВК №051240, яка у селі Морозівка, Івана Плахотнюка, Уланівська сільська територіальна виборча комісія Хмільницького району не додала відповідну кількість бюлетенів ДВК.

«Нам мали дати 331 бюлетень, а дали 145. Ми не розписувалися за те, що ми получили і скільки нам дали. Сказали, що довезуть, ми сказали, що не вистачає, але їх так і не довезли. До останнього дня обіцяли, що додадуть… Я дзвонив на гарячу лінію, але там трубки ніхто не взяв. Кажемо виборцям, що немає бюлетенів», ‒ сказав голова у коментарі ОПОРІ.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 242 Виборчого кодексу України, сільська, селищна виборча комісія ‒ не пізніш як за п’ять днів до дня голосування та отримує виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за чотири дні до дня голосування в упаковці підприємства-виготовлювача на підставі акта приймання-передачі за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

Нагадаємо, до полудня у Вінниці проголосували лише 11 відсотків городян.

В Тиврівському районі невідомий повідомив про замінування виборчих дільниць. Інформація в результаті перевірки не підтвердилася, і тепер поліцейські шукають порушника. Людині, яка надала неправдиву інформацію про замінування, загрожує до шести років ув’язнення.

За фактом хуліганських дій відносно волонтера, який проводив опитування у Вінниці, відкрито кримінальне провадження.

Репортаж з виборчої дільниці ТУТ.

Про опитування, читайте ТУТ.

Редакція Вінниця.info сьогодні висвітлює всі події дня виборів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне