27 лип. 2020 10:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

180

0

На вихідних у Вінниці пройшов чемпіонат з легкої атлетики

На вихідних у Вінниці пройшов чемпіонат з легкої атлетики

Взяли участь понад 100 спортсменів


На вихідних у Вінниці пройшов чемпіонат з легкої атлетики

Протягом 24-25 липня у Вінниці відбувся чемпіонат з легкої атлетики. У змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів із 10 районів області, а також з шести областей України.

Про це повідомляють у Відділенні Національного олімпійського комітету України Вінницької області.

Спортсмени виступали в індивідуальних дисциплінах а також здобували бали в загальнокомандний залік. Загалом, на турнірі були представлені такі дисципліни:

  • біг
  • стрибки у висоту
  • стрибки із жердиною
  • штовхання ядра
  • метання списа
  • метання диска

Деяким спортсменам вдалося продемонструвати на турнірі результати Майстрів спорту України, а також кандидатів у майстри спорту України. Роман Кокошко із Одеської області штовхнув ядро на 19,95 метра, виконавши норматив Майстра спорту і здобувши перемогу у цій дисципліні. Еміль Ібрагімов став першим у забіг на 100 метрів серед чоловіків, продемонструвавши результат 10,69 секунди, що є показником Майстра спорту. Олена Жмур із Вінницької області посіла перше місце серед жінок у стрибках у висоту (1,75 м.) – кандидат у майстри спорту. Результати КМС також показали: Марія Черкас із Вінницької області, яка стала переможницею забігу на 100 метрів (12,19 секунди); Андрій Краковецький – перше місце в забіг на 1500 метрів серед чоловіків (3:47.73 хв.), Василь Коваль – друге місце в забіг на 1500 метрів серед чоловіків (3.51:35 хв.). Також, Андрій Краковецький продемонстрував результат КМС у забіг на 800 метрів серед чоловіків, посівши там перше місце (1:52.81 хв.).

На вихідних у Вінниці пройшов чемпіонат з легкої атлетики

Вперше, на чемпіонаті Вінницької області з легкої атлетики було застосовано фотофініш. Його використали для визначення переможця у забіг на 800 метрів серед жінок. У результаті, вінничанка Тетяна Дорошенко стала першою, продемонструвавши результат 2:17.20 хв., а вінничанка Юлія Чехівська стала другою, із результатом 2:17.24 хв.

У командному заліку першість отримала команда міста Вінниці, друге – представники Козятинського району, а третє – місто Козятин. Також, представники спортивних шкіл отримали навчальні програми з легкої атлетики для ДЮСШ, СДЮСШОР.

Вінниця.info