20 верес. 2021 16:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

92

0

На виїзді з Вінниці встановлюють світлофори зі спеціальними датчиками для авто

На виїзді з Вінниці встановлюють світлофори зі спеціальними датчиками для авто

Наразі світлофори встановлюють на в'їздах до Писарівки та Щіток


На виїзді з Вінниці встановлюють світлофори зі спеціальними датчиками для авто

Біля Вінниці, на перехрестях Немирівського шосе та в'їздах в села Писарівка та Щітки будуть регульовані пішохідні переходи. Спеціальні датчики на світлофорах реагуватимуть на авто, які виїжджатимуть з населених пунктів та вмикатимуть для них зелене світло. А для пішоходів буде встановлена спеціальна кнопка, натиснувши на яку, загорятиметься зелене світло.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Наразі світлофори встановлюють на в'їздах до Писарівки та Щіток.

«На цих перехрестях часто траплялися ДТП, бували і з серйозними наслідками. Місцеві мешканці підняли питання про встановлення тут світлофорів на зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим. Роботи розпочались на початку вересня. Наразі вже змонтовані опорні стійки. Очікується, що у жовтні світлофори вже будуть працювати», – каже староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко.

Також Владислав Кривешко розповів, що раніше, в час пік, доводилось чекати більше п'яти хвилин, щоб виїхати з села на Немирівське шосе.

«Тепер світлофори будуть оснащені спеціальними датчиками, які реагуватимуть на автомобілі, які виїжджатимуть з населеного пункту на Немирівське шосе та вмикатимуть для них зелене світло. Потім знову буде зелене світло для авто, які рухаються основною трасою.

А для пішоходів буде світлофор «на вимогу»: якщо людина захоче перейти дорогу, вона натисне спеціальну кнопку і для неї засвітитися зелене світло», – каже директор КП «Вінницька СМЕД ОДР» Сергій Чернов.

Світлофори будуть підключені до загальноміської системи Вінницького КП «СМЕД ОДР».

Читайте також: Стало відомо, коли у Вінниці запрацюють камери автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької міської ради