19 груд. 2022 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

159

0

На яку суму виплат можуть розраховувати безробітні вінничани

На яку суму виплат можуть розраховувати безробітні вінничани

Безробітні вінничани, які зареєстровані в службі зайнятості, отримують допомогу по безробіттю згідно чинного законодавства України


На яку суму виплат можуть розраховувати безробітні вінничани

Безробітні вінничани, які зареєстровані в службі зайнятості, отримують допомогу по безробіттю згідно чинного законодавства України. Ця допомога призначається з першого дня після того, як людина отримала статус безробітного.

На яку суму виплат можуть розраховувати безробітні вінничани, повідомили у Вінницькому обласному центрі зайнятості.

Розмір допомоги по безробіттю розраховується для кожної особи індивідуально, залежно від страхового стажу людини, її заробітної плати (доходу), причин звільнення та тривалості зайнятості протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості.

Мінімальний розмір виплати допомоги по безробіттю становить 1800 гривень для застрахованих осіб та 1 000 гривень – без урахування страхового стажу.

Щодо максимального розміру допомоги по безробіттю, то, під час дії воєнного стану він не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року. Мінімальна заробітна плата на 1 січня 2022 року становила 6500 гривень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info