7 лип. 2020 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

90

0

На залізничному вокзалі Вінниці встановлять підйомниками для посадки у вагони осіб з інвалідністю

На залізничному вокзалі Вінниці встановлять підйомниками для посадки у вагони осіб з інвалідністю

Облаштувати підйомники мають до кінця року


На залізничному вокзалі Вінниці встановлять підйомниками для посадки у вагони осіб з інвалідністю

Цього року на залізничному вокзалі Вінниці облаштують підйомники для посадки у вагони осіб з інвалідністю. Також встановлять піктограми та інформаційні таблички.

Про це йдеться на сайті Укрзалізниці.

Окрім Вінниці, підйомники встановлять на залізничних вокзалах Києва, Хмельницького, станцій Житомира, Трускавця, Чернігова.

Водночас Укрзалізниця планує облаштувати 27 пандусів до пасажирських платформ, входів до вокзалів, 18 туалетних кімнат. Також заплановано придбання 5 перонних візків для перевезення осіб з інвалідністю.

Для поліпшення сервісу маломобільних груп населення залізничники встановлюють на вокзалах піктограми та інформаційні таблиці. На сьогодні на 11-ти вокзалах станцій вже поновлено засоби навігації та інформаційні покажчики. Для людей із вадами зору встановлюються тактильні та аудіо покажчики.

Загалом цього року на адаптацію інфраструктури вокзалів та станцій до потреб осіб з інвалідністю АТ «Укрзалізниця» витратить понад 25,5 млн грн.

«Перелічені заходи впроваджуються Укрзалізницею відповідно до Плану-графіка щодо поетапного оснащення залізничних вокзалів, станцій і зупиночних пунктів АТ «Укрзалізниця» підіймальними платформами (механізмами) для посадки/висадки у/з вагона осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, та інших маломобільних груп населення, тактильними, візуальними та іншими елементами доступності, у тому числі аудіопокажчиками, на 2020-2023 роки, розробленого на виконання Указу Президента України «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю», – пишуть на сайті Укрзалізниці.

Вінниця.info