5 листоп. 2020 11:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

134

0

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання

Капітальний ремонт приміщення вже виконали.


На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання

У Вінниці триває облаштування нового приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2 по вулиці Замостянській, 51. Вже виконали капітальний ремонт, а на сьогодні для закладу закуповують додаткове обладнання.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

В інформації міської ради зазначають, що в новому приміщенні інклюзивно-ресурсного центру №2 в рамках капітального ремонту проклали мережі водопроводу, каналізації, опалення та вентиляції. Також в планах привести до ладу фасад та зробити благоустрій території, адже сюди приходитимуть діти з батьками.

Як розповіла директорка інклюзивно-ресурсного центру №2 Алла Очеретна, основна мета центру – проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з метою визначення особливих освітніх потреб.

«Наша вікова категорія – це дітки від 2 до 18 років. Також разом з комплексною оцінкою ми проводимо корекційно-розвиткові заняття для даної категорії дітей, тобто дітей з особливими освітніми потребами. Також проводимо різну методичну робота, семінари, тренінги, просвітницьку діяльність, консультування батьків, педагогів. У нас працюють практичні психологи, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди. Працюємо у сфері психологічного стану дитини, емоційно-вольової сфери, когнітивної», – каже Алла Очеретна.

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання

Також очільниця ресурсного центру розповіла, що виділення нового приміщення для центру буде на часі.

«Зараз наш заклад, який був створений восени минулого року, розташований на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи I-II ступенів, по Келецькій,107. Там є класна кімната, де працюють фахівці, та кімната, де ми проводимо комплексну оцінку. Ми все компактно розташували, зробили розмежування, але місця дуже мало. Тепер у новому приміщенні кожна кімната буде виконувати свої функції за прямим призначенням. Тут буде кімната вчителів-дефектологів, кімната ЛФК з шведськими стінками, з «сухим» басейном, спортивними матами тощо. Буде робоче місце вчителя-реабілітолога, кабінет вчителів-логопедів, кабінет практичних психологів», – каже Алла Очеретна.

Як йдеться в повідомленні міської ради, у Вінниці розпочали впровадження принципів інклюзії в освіті з 2007 року. Відтоді в юних вінничан з особливими освітніми потребами з’явилося більше можливостей для того, щоб спілкуватися і навчатися разом з однолітками та бути адаптованими до соціуму.

«Створення комфортних умов для дітей з особливими освітніми потребами – важливе завдання не лише для Вінниці, а й для всієї України. Ми цим займаємось ще з 2007 року, і сьогодні у нас є інклюзивні класи, інклюзивні групи у закладах дошкільної освіти. У 2018 році відкрили перший ресурсний центр, який працював фактично на всю Вінницю. Зараз створюємо другий інклюзивний центр. Він буде розташований на Лівобережжі. Таким чином ми розвантажили перший центр, який буде займатися з дітьми з правобережної частини Вінниці. А центр №2 прийматиме дітей з лівобережної частини міста і з приєднаних територій. Тобто, ми зможемо надавати більш якісні послуги і охопити більшу кількість дітей, які потребують відповідної послуги», – розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов, який 5 листопада відвідав будівлю ресурсного центру, аби оглянути, як відбувається облаштування приміщення.

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 2

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 3

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 4

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 5

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 6

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 7

На Замостянській облаштовують приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Закуповують додаткове обладнання - фото 8

Нагадаємо, під час сесії міської ради 26 червня з бюджету виділили мільйон гривень на ремонт приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2. Роботи розпочали в серпні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – з сайту міськради