12 черв. 2020 14:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

77

0

На ЗНО будуть впускати з підвищеною температурою, але є умова

На ЗНО будуть впускати з підвищеною температурою, але є умова

Впускати будуть за умови, якщо є довідка, де підтверджено наявність субфебрильної температури


На ЗНО будуть впускати з підвищеною температурою, але є умова

Вже з 25 червня розпочнеться основна сесія ЗНО. В умовах карантину, в Україні, зокрема на Вінниччині створили обласний координаційний центр та 63 пункти для проведення ЗНО. На кожному пункті будуть вимірювати температуру тіла, також наявність засобів індивідуального захисту і дезінфекторів. У кабінетах працюватимуть не більше 15 осіб з дотриманням дистанції.

Швидкі тести на пунктах проведення ЗНО учням з підвищеною температурою робити не будуть, тому що забезпечити таку кількість на фахівців, які зроблять експрес-тестування – можливості немає. Утім, деяких учнів з підвищеною температурою пропускати будуть лише за умови, якщо буде довідка від лікаря, де підтверджено наявність субфебрильної температури у дитини.

Про це 12 червня під час брифінгу повідомив в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

«Температура 37.2, яка зазначена безпосередньо в протоколі – є орієнтовною. В першу чергу, під час здійснення термометрії на вході. Ми розуміємо, що не всі наші діти є відмінними за своїм станом здоров'я. Ми розуміємо, що певна категорія наших дітей мають захворювання, серед яких може триматися так звана субфебрильна температура. Тобто температура може коливатися в межах вищих, ніж це допускає головний санітарний лікар.

Тому ми радимо всім таким дітям взяти довідки від лікувальних установ, від сімейних лікарів, які підтверджують факт наявність субфебрильної температури. У випадку виявлення температури на вході тестування, таким дітям, при наявності довідки, буде надана можливість зайти в пункт тестування і розпочати роботу», – сказав Бойко.

Раніше ми писали, що вінничанам повідомили дати ЗНО і розповіли, що можна брати на тестування.

Читайте також: Маски, антисептики і дистанція. Як і коли в Україні складатимуть ЗНО 2020.

Вінниця.info