8 жовт. 2020 13:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

134

0

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області затримали при спробі дати хабара

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області затримали при спробі дати хабара

Сергій Борзов звернувся до СБУ, коли йому Ігор Алексєєв запропонував неправомірну вигоду


Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  затримали при спробі дати хабара

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області затримали при спробі дати хабара голові ОДА.

Коли керівник САД звернувся до голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова з пропозицією надання неправомірної вигоди, Борзов написав заяву до правоохоронних органів. 8 жовтня спецпідрозділом УСБУ у Вінницькій області спільно з ГУ БКОЗ СБУ та детективами НАБУ, під час проведення слідчих дій, затримано «на гарячому» керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Я казав не ходити до мене з пропозиціями схем, «відкатів» і «порєшать». Перестаньте красти людські гроші і оббирати державу!

Сьогодні відбулася спецоперація. З корупцією у Вінниці та в області потрібно закінчувати.

Керівник служби автомобільних доріг у Вінницькій області запропонував надати мені, як голові Вінницької ОДА, неправомірну вигоду у розмірі 4,2 млн. грн за вирішення питання про погашення заборгованості та виділення коштів з державного бюджету України, за раніше поставлене медичне обладнання на комунальний медичний заклад області КЗ «База спеціального медичного постачання», перед комерційними структурами (ТОВ «Ілантанмед» та ПП «Донмед»), у розмірі 42 млн. грн.

Так, 24.09.2020 я звернувся до правоохоронних органів із заявою щодо пропозиції надання мені, як голові Вінницької ОДА неправомірної вигоди, від керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області .

На підставі даної заяви, цього ж дня НАБУ було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

08.10.2020 Спецпідрозділом УСБУ у Вінницькій області спільно з ГУ БКОЗ СБУ та детективами НАБУ, під час проведення слідчих дій, затримано «на гарячому» керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області А. під час надання останнім частини неправомірної вигоди в розмірі 200 тис. грн за вчинення ним дій в зазначених комерційних структур.

На даний час тривають слідчі дії, за результатами яких А. буде оголошена підозра про вчинення кримінального правопорушення за вказаною статтею Кримінального кодексу України», - зазначено в дописі на сторінці Сергія Борзова.



Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  затримали при спробі дати хабара

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  затримали при спробі дати хабара  - фото 2

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  затримали при спробі дати хабара  - фото 3

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  затримали при спробі дати хабара  - фото 4

Начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  затримали при спробі дати хабара  - фото 5

Нагадаємо, Ігoр Aлексєєв в 2016 році на посаді нaчaльника Служби aвтoмoбільних дoріг Вінниччини oтримaв дoгaну від «Укрaвтoдoру» зa невикoнaння свoїх прoфесійних oбoв’язків.

10 жовтня 2016 року Ігоря Алексєєва звільнили з посади начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області за п.3 ст. 40 КЗпП (систематичне невиконання покладених на них обов’язків). Відповідний наказ за підписом т.в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Сергія Бараха, факсом надіслали в САД Вінницької області. Тоді новим начальником Служби автомобільних доріг у Вінницькій області призначено Ігоря Корольчука.

В жовтні минулого року Верховний Суд знову поновив на посаді начальника Служби автомобільних доріг Вінниччини Ігоря Алексєєва.

Вінниця.info, фото з сторінки Сергія Борзова