3 серп. 2018 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

90

0

Начальнику ДФС у Вінницькій області повідомили про підозру. Одного з фігурантів «горіхової справи» взяли під варту

Начальнику ДФС у Вінницькій області повідомили про підозру. Одного з фігурантів «горіхової справи» взяли під варту

Начальнику ДФС у Вінницькій області Руслану Осмоловському повідомлено про підозру за 5 статтями ККУ


Начальнику ДФС у Вінницькій області повідомили про підозру. Одного з фігурантів «горіхової справи» взяли під варту

Начальнику Головного управління ДФС у Вінницькій області Руслану Осмоловському повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 364 КК України. Зокрема - у створенні злочинної організації з метою вчинення тяжких злочинів, в організації умисного ухилення від сплати податків, а також у зловживанні владою. Також повідомлено про підозру засновнику та керівнику ряду підприємств, повязаних із «горіховою контрабандою», у вчиненні умисного ухилення від сплати податків та в участі в злочинах, вчинюваних злочинною організацією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році створено злочинну організацію, до складу якої увійшли службові особи органів ДФС, а також наближені до них засновники та службові особи суб’єктів господарської діяльності.

Учасники злочинної організації планували та координували свої дії, переслідуючи мотиви особистого збагачення. Зокрема, за рахунок проведення підконтрольними суб’єктами господарської діяльності без відображення в бухгалтерському і податковому обліках фінансово-господарських операцій із закупівлі на території України товарів та подальшого їх експорту за заниженою вартістю і неповернення валютної виручки.

В результаті порушень податкового законодавства та законодавства у сфері здійснення зовнішньоекономічної діяльності заподіяна матеріальна шкода (збитки) в сумі понад 305 млн. грн у вигляді несплати зазначеними суб’єктами господарської діяльності податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, військового збору, пені за порушення строків розрахунків в іноземній валюті та штрафних санкцій за порушення касової дисципліни.

Наразі повідомлено про підозру начальнику Головного управління ДФС у Вінницькій області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 364 КК України, зокрема у створенні злочинної організації з метою вчинення тяжких злочинів, в організації умисного ухилення від сплати податків, а також у зловживанні владою.

Також повідомлено про підозру засновнику та керівнику ряду підприємств у вчиненні умисного ухилення від сплати податків та в участі в злочинах, вчинюваних злочинною організацією, за ч. ст. 212 та ч. 1 ст. 255 КК України.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 02.08.2018 до вказаного засновника та керівника ряду підприємств застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу як альтернативу триманню під вартою в розмірі 50 млн грн.

Генеральною прокуратурою України вживаються заходи, спрямовані на викриття інших епізодів злочинної діяльності службових осіб органів ДФС України та підконтрольних підприємств.

Нагадаємо, 16 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про підозру начальнику ГУ Державної фіскальної служби у Вінницькій області Р. Осмоловському.

Як повідомляла Вiнниця.info, Руслана Осмоловського було призначено начальником Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області 15 березня 2016 року. До того він очолював податкову інспекцію Вінниці.

 

Вiнниця.info