21 черв. 2019 10:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

67

0

Надати дозвіл на відключення від мереж централізованого опалення. Вінничани підписують нову петицію

Надати дозвіл на відключення від мереж централізованого опалення. Вінничани підписують нову петицію

Вінничанин каже, що підтримання та створення котельні вимагає коштів, система розбалансована, тому тепло до більшості домівок доходить низької якості, а борги зростають


Надати дозвіл на відключення від мереж централізованого опалення. Вінничани підписують нову петицію

Вінничанин зареєстрував звернення до міської ради, де просить прийняти рішення щодо надання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення мешканцям міста. Каже, що підтримання та створення котельні вимагає коштів, система розбалансована, тому тепло до більшості домівок доходить низької якості, а борги зростають.

«Централізоване опалення, всім відомий факт, не є енергоефективним. Підтримання та створення котельні вимагає суттєвих коштів, система розбалансована, а отже тепло до багатьох домівок доходить дуже низької якості. Люди не задоволені - борги зростають, що не сприяє вирішенню проблеми конкретних абонентів і міста загалом.

Потрібно переймати досвід розвинених європейських країн. Значно економніше надати всім охочім можливість самостійного переходу на індивідуальне опалення, або можливість переходу на міні-котельні окремих багатоквартирних домів.

Пропоную розробити проект рішення міської ради та надати дозволи на відключення від мереж централізованого опалення всім охочим мешканцям міста Вінниця для облаштування своїх осель індивідуальним (автономним) опаленням до початку опалювального сезону 2019-2020 рр.

В подальшому доручити відповідним структурним підрозділам виконавчого комітету розробити «Програму співфінансування щодо облаштування осель індивідуальним (автономним) опаленням пільгової (малозабезпеченої) категорії населення міста», – йдеться у петиції Артема Буніка.

На даний час петиція зібрала 52 підписи із 350 потрібних.

Вінниця.info