6 листоп. 2013 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

106

0

Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху

Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху

Вінницький апеляційний адмінсуд хоче, щоб до 15 грудня тут з’явився мансардний поверх за 1,5 мільйони


Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху


На початку листопада одна з найвідоміших історичних пам’яток – будівля готелю «Савой» опинився під загрозою руйнування. Тут, за два місяці до приходу Нового року демонтували дах, щоб до середини грудня збудувати мансардний поверх.

Як зазначив у коментарі ВИННИЦА.info керівник апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду, який орендує будівлю, Володимир Гриневич, повернути дах над «Савоєм» будівельники обіцяють до 15 грудня, «а можливі дощі та сніг у цей період не суттєво вплинуть на хід реконструкції».

«Ми тримаємо ситуацію під контролем. Дах там було демонтовано оскільки іншого виходу в нас немає. В одній частині будівлі вже розпочато монтаж металевих конструкцій та ферм, на які буде закріплено нову покрівлю. Паралельно з монтажем металоконструкцій відбувається надбудова мансардного поверху, у якому в майбутньому буде розміщено сучасний конференц-зал та робочі приміщення», - каже керівник апарату суду.

За словами Гриневича, загальна вартість робіт по облаштуванню мансардного поверху над «Савоєм» становить 1,5 млн. грн., і гроші на це передбачені в бюджеті суду і будуть виділятись по мірі надходження актів виконаних робіт від підрядчика.

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху

Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 2

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 3

Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 4

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 5

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 6

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 7

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 8

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 9

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 10

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 11

Проте, за словами фахівців-архітекторів, похолодання, опади та настання морозів можуть зіграти «злий жарт» із станом будівлі. «Загалом, якщо правильно усе робити, то спочатку треба було збудувати цей поверх, постелити новий дах, а вже потім робити тут оздоблювальні роботи. На жаль, із «Савоєм» усе робиться навпаки», - сказав ВИННИЦА.info співрозмовник, і попросив не називати його, щоб потім не мати клопоту з правоохоронними та судовими структурами. Проте, правдивість цих слів можна побачити на щойно зроблених облицювальних роботах фасаду «Савою», де вже з’явилися тріщини й облупилася фарба.

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 12

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 13

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 14

 Напередодні зими «Савой» у центрі Вінниці залишився без даху - фото 15

Нагадаємо, що 24 березня 2010 року конкурсна комісія Вінницької облради визнала компанію «Bosfor» (Туреччина) переможцем конкурсу на право оренди майнового комплексу готелю «Савой». Турецька компанія була єдиним учасником конкурсу і запропонувала облраді виплачувати щомісяця 65 тис. гривень орендної плати за 5-поверховий готель на 43 номери загальною площею 2,689 тис. кв. За умовами конкурсу, власники конкурсу отримали право оренди приміщення строком на 25 років.

Але несподівано після конкурсу турецькі орендарі відмовились від готелю, і 30 червня 2010 року облрада здала будівлю в оренду для розміщення Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Наприкінці грудня 2012 року Вінницький апеляційний адміністративний суд за результатами тендеру уклав угоду з МКП «Рембудгазмонтаж» на ремонтно-реставраційні роботи готелю «Савой» для розміщення суду. Вартість угоди склала 29,91 млн грн.

ВИННИЦА.info



0
0