20 жовт. 2018 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

112

0

Нардеп з Вінниччини через суд може позбавити Трубу посади Директора ДБР

Нардеп з Вінниччини через суд може позбавити Трубу посади Директора ДБР

 Нардеп з Вінниччини через суд може позбавити Трубу посади Директора ДБР


Нардеп з Вінниччини через суд може позбавити Трубу посади Директора ДБР

 Народний депутат від Вінницької області Юрій Македон в судовому порядку намагається довести протиправність дії Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад директора Державного бюро розслідувань, першого заступника і заступника ДБР та скасування рішення №40. Призначений Директор ДБР Роман Труба вважає, що політичні кола хочуть використати судове звернення Ю.Македона як інструмент для зняття його з посади директора Державного бюро розслідувань.

Про це Вiнниця.info повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань з посиланням на інтерв’ю Р. Труби у виданні «Інтерфакс-Україна».

«Зовнішня комісія 16 листопада 2017 року визначила мене переможцем конкурсу. Відповідно до законодавства Ю.Македон протягом місяця мав можливість оскаржити це рішення в суді, але не зробив цього. Вперше він звернувся до суду лише через півроку, і навряд чи весь час він обдумував юридичні підстави для свого звернення», – вважає Р.Труба.

Він повідомив, що за результатом розгляду першого позову суд (Окружний адміністративний суд міста Києва – ред.) назвав доводи позивача щодо порушення строків звернення «необґрунтованими та помилковими» і повернув позовну заяву. Київський апеляційний адміністративний суд залишив ухвалу без змін. Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження.

«Уся судова вертикаль приймає аналогічні рішення, і за логікою у цьому питанні мала би стояти крапка. Але коли я заявив, що переможці конкурсу на 27 посад в ДБР пройдуть повну перевірку і попросив зовнішню комісію надати результати поліграфу, Ю.Македон подав другий позов. За однакових обставин суд приймає протилежне рішення і відкриває провадження у справі. Саме зараз, перед стартом роботи Державного бюро розслідувань, суд переходить до розгляду справи по суті», – заявив Р.Труба.

Наступне засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у цій справі відбудеться 22 жовтня.

Нагадаємо, конкурс на зайняття посад директора, першого заступника та заступника директора у Державне бюро розслідувань, був розпочатий восени 2016 року. Тоді з 65 кандидатів на керівні посади були троє вінничан.

Як відомо, Юрій Македон в 2014 році був обраний до Верховної Ради по 16 виборчому округу. Пройшов до Ради як самовисуванець, потім увійшов до Блоку Петра Порошенка.

Вiнниця.info