8 листоп. 2021 19:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

114

0

Нардепка з Вінниччини увійде до міжфракційного об’єднання Разумкова

Нардепка з Вінниччини увійде до міжфракційного об’єднання Разумкова

Серед 25 нардепів Аліна Загоруйко, родом з Немирова


Нардепка з Вінниччини увійде до міжфракційного об’єднання Разумкова

Екс-спікер Парламенту Дмитро Разумков повідомив про створення міжфракційного депутатського об'єднання «Розумна політика» та опублікував список нардепів, які увійдуть до його складу. Серед 25 нардепів Аліна Загоруйко, родом з Немирова.

«Звернення про створення міжфракційного об'єднання «Розумна політика» вже знаходиться на розгляді керівництва Парламенту. Наступного пленарного тижня головуючий на засіданні має офіційно оголосити про його створення», - написав Разумков.

Біографія. Аліна Загоруйко народилася 11 квітня 1984 року в Немирові Вінницької області. Здобула кваліфікацію юриста в Академії муніципального управління. Працювала помічником члена ЦВК та головним консультантом управління забезпечення діяльності членів комісії в ЦВК. Була помічником-консультантом народного депутата України. До Верховної Ради пройшла по списку «Слуги Народу». Є заступником голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Як відомо, Аліна Загоруйко була куратором у Вінницькій області на місцевих виборах в 2020 році.

Нардепка з Вінниччини увійде до міжфракційного об’єднання Разумкова

Для довідки.

Стаття 60 ЗУ «Про Регламент Верховної Ради України» зазначає: «народні депутати можуть добровільно об'єднуватися у міжфракційні депутатські об'єднання без реєстрації, кадрового, матеріально-технічного, інформаційного, організаційного забезпечення їх діяльності Апаратом ВРУ. Міжфракційне депутатське об'єднання не має прав депутатської фракції (депутатської групи), передбачених цим Регламентом».

За інформацією ОПОРИ, станом на кінець лютого 2021 року у Верховній Раді було 96 міжфракційних депутатських об’єднань. Більшість із них (57%) були утворені ще у 2019 році.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Разумкова