15 берез. 2020 18:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

101

0

Нардепи підготували зміни до законодавства, щоб запобігти поширенню коронавірусу

Нардепи підготували зміни до законодавства, щоб запобігти поширенню коронавірусу

ВРУ на наступному тижні внесе зміни в законодавство, щоб запобігти поширенню коронавірусу


Нардепи підготували зміни до законодавства, щоб запобігти поширенню коронавірусу

Верховна Рада України на наступному тижні внесе зміни в законодавство, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Зокрема, на 3 місяці будуть внесені зміни до законів Про публічні закупівлі, Про захист населення від інфекційних хвороб, Митний та Податковий кодекс.

14 березня під час наради спеціальної міжфракційної групи, депутати також не підтримали пропозицію МВС про запровадження кримінальної відповідальності за недотримання карантину. А саме статтю 130-1 «Зараження особливо небезпечною хворобою COVID-19». Пропонується позбавляти волі від 2 до 5 років через ухилення від лікування і карати позбавленням волі на строк до трьох років людей, які добровільно залишили місце обсервації. Крім цього пропонується введення штрафу за приховування або навмисне перекручування службовою особою відомостей про захворюваність.

Про внесення змін до деяких законодавчих актів, які спрямовані на запобігання виникнення і поширення коронавірусу, – написала на своїй сторінці у Фейсбук народна депутатка Лариса Білозір.

«Щодо напрацьованого нами разом з міністерствами та фракціями і депутатськими групами, зокрема Депутатська група «За майбутнє», яку я представляю, то були враховані всі наші правки та пропозиції і досягнено консенсусу щодо винесення на позачергову сесію спільно напрацьованого законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби Covid-19.

Будуть тимчасово на 3 місяці внесені зміни до Законів Про публічні закупівлі, Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, Про захист населення від інфекційних хвороб, Митний кодекс, Податковий кодекс, Про торгово-промислові палати в Україні, кодекс законів про працю, Про державний бюджет України на 2020 рік, Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності.

Законопроектом передбачено:

Здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг без застосування процедур, передбачених ЗУ «Про публічні закупівлі» для можливості оперативно реагувати на ситуацію.

Можливість стовідсоткової попередньої оплати за товари, роботи та послуги, що закуповуються для запобігання та боротьби з короновірусом.

Звільнення від сплати ввізного мита та ПДВ лікарських засобів та виробів медичного призначення, що закуповуються для запобігання та боротьби з короновірусом.

Надання можливості населенню працювати дистанційно в умовах карантину.

Заборона на проведення заходів планового державного нагляду та контролю на час здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та боротьбою з короновірусом.

Вдосконалення законодавства: забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та про захист населення від інфекційних хвороб, зокрема, визначений порядок введення карантину, посилення контролю в’їзду та виїзду на територію України, порядок примусової ізоляції та самоізоляції.

Віднесення введення карантину до форс-мажорних обставин», – пише народна депутатка Лариса Білозір.

Нардепи підготували зміни до законодавства, щоб запобігти поширенню коронавірусу

Вінниця.info, фото зі сторінки Лариси Білозір