25 берез. 2020 09:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

33

0

Народні депутати, Вінницька ОДА та МХП об’єднали зусилля в боротьбі з пандемією COVID-19

Народні депутати, Вінницька ОДА та МХП об’єднали зусилля в боротьбі з пандемією COVID-19

Розроблено чіткий перелік дій для спільної роботи щодо подолання ситуації, спричиненої загрозою коронавірусу в області


Народні депутати, Вінницька ОДА та МХП об’єднали зусилля в боротьбі з пандемією COVID-19

23 березня, було проведено робочу зустріч народних депутатів, мажоритарників-вінничан, Геннадія Вацака, Олега Мейдича, Лариси Білозір та Миколи Кучера з головою ОДА Владиславом Скальським, яка відбулась за ініціативи депутата Вінницької обласної ради, заступника голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Ігоря Лещенка. В ході зустрічі було вироблено спільну стратегію для поєднання зусиль народних обранців, місцевої влади та бізнесу в боротьбі з пандемією коронавірусу на Вінниччині.

Розроблено чіткий перелік дій для спільної роботи щодо подолання ситуації, спричиненої загрозою коронавірусу в області. Відповідно народні депутати вже працюють по своїх округах для вирішення поточних проблем забезпечення медичних установ районів. А тепер ще й зосередять зусилля для консолідації фінансового ресурсу не лише на місцевому рівні, але й у руслі загальної стратегії Вінницької області. Одним із інструментів такої співпраці стане спеціально створений благодійний фонд «Вінниччина 2020», який буде спільним ресурсом та використовуватиметься задля швидкого централізованого забезпечення медичних закладів Вінниччини всім необхідним для боротьби з коронавірусною інфекцією заради здоров’я громадян. Цей фонд немає жодного політичного забарвлення і до нього можуть долучитись всі небайдужі, щоб допомогти впоратись області з тими викликами, які є наразі.

Вже сьогодні будуть відпрацьовані всі юридичні аспекти щодо створення благодійного фонду, до наглядової ради якого увійдуть уповноважені представники кожного з народних депутатів. Буде розроблено онлайн-мапу, де на рівні кожного району узагальнять інформацію по благодійним надходженням і спільно буде вестись контроль щодо фінансування закупівель ЗІЗ і медобладнання та подальшого спрямування до медичних закладів за потребою.

За результатами зустрічі Ігоря Лещенка включено до складу оперативного штабу ОДА по боротьбі з коронавірусом, щоб координувати спільну роботу благодійного фонду, народних депутатів, МХП та обласного штабу.

За словами Ігоря Лещенка, агроіндустріальний холдинг МХП зробив свій перший крок і виділив 15 мільйонів гривень на закупівлю 19 комплектів апаратів ШВЛ та засобів захисту для лікарень області, але мета в тому, щоб поєднати зусилля всього соціально-відповідального бізнесу області та спільно з владою упередити поширення епідемії на Вінниччині. Адже наразі складний час, коли вінничани дійсно мають бути разом і підтримувати одне одного. Потрібно відкласти в сторону політичні уподобання і командно попрацювати на область і країну задля здоров’я людей.

Разом переможемо!