14 лип. 2016 16:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

108

0

«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці

«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці

 Активісти, за допомогою обласного осередку ПП «Народний Фронт» замовили таблички на чотири вулиці райцентру


«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці

 Районні активісти, за допомогою обласного осередку ПП «Народний Фронт» замовили таблички на чотири вулиці райцентру.

Декомунізація по Мурованокуриловецькі. Місцеві депутати перейменували 17 вулиць. Проте, грошей на таблички із новими назвами виділити не спромоглися. Мало того, як говорять місцеві активісти, ніхто не брався навіть підрахувати, скільки на це необхідно коштів.

«Навколо перейменувань було багато суперечок. Особливо довго пручалися депутати щодо вулиці Героїв Майдану (колишня Кірова). Але, під тиском громадськості рішення прийняли»,- каже голова районного осередку Лариса Вудвуд.

Колишня Радянська стала Джерельною, Леніна перетворилася на Соборну. А Щорса на Квітневу. Мешканці цих вулиць, отримуючи таблички від «фронтовиків» кажуть — самі замовляти нові, скоріш за все і не спромоглися. Декому з них, як то подружжю пенсіонерів Крисько, навіть і повішати несподіваний подарунок виявилося важко.

«Тема декомунізації, наробила багато галасу, - зазначає  Голова обласного осередку ПП «Народний Фронт» Костянтин Кармалюк, - але мало що з того, що прийняли рішення про перейменування, якщо люди все одно бачать старі назви. На папері одне, а в реальності виходить зовсім інше. Тому ми прийняли рішення, допомогти нашим активістам у Мурованих Курилівцях. Вони перші звернули увагу на такі, здавалося б елементарні речі. Я вважаю, що радянська свідомість повинна справді відійти в минуле. Життя змінюється. Та й самим людям, як на мене, приємніше жити на вулиці що носить назву Квітнева, або Джерельна... Якщо ж запитати нашу молодь хто такий Кіров, або Щорс — навряд чи вони зможуть дати вичерпну відповідь. Тоді як Герої Майдану, це сучасна історія, яку ми повинні цінувати»,- переконаний Костянтин Кармалюк. 

«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці

«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці - фото 2

«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці - фото 3

«Народний Фронт» у Мурованих Курилівцях власним коштом «декомунізує» вулиці - фото 4